Galentine’s Day: Η απάντηση στον Άγιο Βαλεντίνο

Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε τον έρωτα και… τον Άγιο Βαλεντίνο. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για την Galentine’s Day, τη Self Love Day αλλά και για τη Singles Awareness Day.

Στις 13 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Galentine’s Day! Για να είμαστε ειλικρινείς οι περισσότεροι δεν την ξέραμε καν οπότε δύσκολο να τη γιορτάζαμε, όμως ήρθε η ώρα και για αυτό!
Η Galentine’s Day είναι μια γιορτή που δημιούργησε το 2010 η Λέσλι Νόουπ, ο χαρακτήρας που υποδύεται η Εϊμι Πόλερ στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά του δικτύου NBC, “Parks and Recreation”. Από τότε λοιπόν γιορτάζεται μία ημέρα πριν τον Άγιο Βαλεντίνο.

Γιορτάζοντας τη φιλία

Δεν πρέπει να γιορτάζεται μόνο ο έρωτας αλλά και η φιλία. Έτσι τη συγκεκριμένη μέρα βρισκόμαστε με φίλες που σύμφωνα με τη Νόουπ αποτελούν τις αδερφές ψυχές μας και αξίζουν μια ξεχωριστή γιορτή, αποκλειστικά για αυτές.

Αν αναρωτιέστε τι κάνουμε στην Galentine’s Day, κυρίως εκφράζουμε την αγάπη μας με αφιερώσεις, δώρα αλλά και περνώντας χρόνο με τις “αδερφές ψυχές” μας.

Ο παραδοσιακός εορτασμός

Αν θέλετε να γιορτάσετε παραδοσιακά τότε το μπραντς είναι απαραίτητο επειδή αποτελεί φόρο τιμής στη Νόουπ η οποία το λάτρευε. Φυσικά γιορτάζεται και με όποια δραστηριότητα φέρνει χαρά. Πάντως πολλές διάσημες γυναίκες του πλανήτη γιορτάζουν τη συγκεκριμένη μέρα και αναρτούν σχετικά στιγμιότυπα στα social media διαδίδοντας αυτή τη γιορτή. Μερικές από αυτές που έχουν μεγάλη επιρροή είναι η Μπέλα Χαντίντ, η Μπλέικ Λάιβλι, η Σοφία Μπους και η Ρις Γουίδερσπουν.

Αγαπάς τον εαυτό σου;

Σήμερα είναι επίσης η Self Love Day και το ερώτημα είναι… σε αγαπάς; Πάμε να δούμε μερικά βήματα για να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας.

Πριν το ερώτημα “με αγαπάω;” βρίσκεται το ερώτημα “με συμπαθώ”; Ας συμπεριφερθούμε με ευγένεια και καλοσύνη και σε εμάς, όχι μόνο στους γύρω μας. Ας κατανοήσουμε τα θέλω και τα συναισθήματά μας. Ας δώσουμε χρόνο σε μας για εμάς, κάτι που πολύ συχνά προσπερνάμε με αποτέλεσμα να παραμελούμε τις ανάγκες μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, να μην είμαστε συνέχεια αυστηροί και απόλυτοι, γιατί η σχέση μας με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική από όλες. Αφού “μας ακούσουμε” ξεκινάμε να βάζουμε προτεραιότητες αλλά και όρια. Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι άλλοι και πόσο θα επιτρέπουμε να γίνονται πράγματα που μας ενοχλούν ή μας προσβάλλουν… Η ανάγκη να θέτουμε όρια είναι επιτακτική. Παρατηρούμε ότι πιο συχνά σκεφτόμαστε ό,τι μας προβληματίζει και ό,τι κάναμε λάθος και προσπερνάμε ό,τι καλό πετύχαμε! Γιατί να μην λέμε μπράβο και στον εαυτό μας όμως; Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε και όσα καλά έχουμε κάνει, όσα έχουμε πετύχει και για όσα είμαστε περήφανοι;

H Gen Z, τα dating apps και η χαρά να είσαι single!

Πολλοί χρήστες περιορίζουν ή και εγκαταλείπουν τα dating apps. Η πιο δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών στον κόσμο, το Tinder, είδε τους χρήστες της να μειώνονται κατά 5% το 2021 και οι μετοχές της Bumble και της Match Group, πέφτουν τα τελευταία δύο χρόνια. Όλο και περισσότεροι χρήστες της Generation Z δεν είναι ικανοποιημένοι σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησε το πρακτορείο ερευνών για νέους, Savanta. Η Gen Z έχει κουραστεί και έχει απογοητευτεί. Το 21% των νέων που είναι single και αναζητούν σύντροφο, δεν χρησιμοποιούν πλέον εφαρμογές ή ιστότοπους, αν και έχουν λογαριασμούς σε αυτά. Πάνω από το 90% της Gen Z έχει ένα τουλάχιστον παράπονο από τη χρήση των apps. Tα πιο συχνά προβλήματα είναι ότι έρχονται αντιμέτωποι με συμπεριφορές που τους απωθούν, λαμβάνουν παράξενα μηνύματα και γενικότερα η επικοινωνία δεν είναι αυτή που επιθυμούν. Σύμφωνα με τη μελέτη, η Gen Z έχει επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι single. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές, δεν αισθάνεται πίεση να είναι σε σχέση. Περισσότερο από το ένα τρίτο των νέων μεταξύ 16-24 ετών περιγράφουν τους εαυτούς τους ως “ευτυχώς single”.