14)Luxurious Getaway!

Χρήστος Σιαΐνης, Travel Blogger

Αγαπημένοι SayYessers! Στο σημερινό μας άρθρο θα ταξιδέψουμε κάπου πολύ κοντά μας, ένα μέρος το οποίο άνετα θα μπορούσε να αποτελεί έναν υπέροχο πίνακα ζωγραφικής. Πάμε όμως στα αγαπημένα σας «ταξιδιωτικά ψίχουλα» για να δω αν μπορείτε να καταλάβετε, που αναφέρομαι καλοί μου Gullivers.

 

  • Έγινε γνωστό στα πέρατα του κόσμου από τον George Clooney!
  • Συνδυάζει άψογα το υγρό με το αλπικό στοιχείο.
  • Βρίσκεται πολύ κοντά στην Ελβετία.
  • Φυσικά, το στοιχείο κράχτης, κέρδισε το Euro μόλις λίγες μέρες πριν!

 

Μα φυσικά και αναφέρομαι στην υπέροχα μαγευτική Ιταλία, όμως δεν θα είναι ένα συνηθισμένο ταξίδι καθώς, προς το παρόν πάντα, δεν θα ασχοληθούμε με τους γνωστούς προορισμούς όπως Ρώμη, Μιλάνο, Βενετία αλλά θα μεταφερθούμε στην ονειρική………λίμνη Κόμο!

View of Varenna village on lake Como. Lombardy, Italy.

 

Let the journey begin….

 

  • Λίμνη Κόμο

 

Μεσογειακή ομορφιά συνδυασμένη με ένα βορειο-ευρωπαϊκό αέρα λόγω γειτνίασης με την Ελβετία καθώς επίσης και οι διάσπαρτες υπέροχες βίλες συνθέτουν το μοναδικό σκηνικό της Λίμνης Κόμο. Στο διεθνές jet set ο συγκεκριμένος προορισμός έγινε must εξαιτίας του ζευγαριού Clooney – Alamuddin.

 

Θεωρώ πως 3-4 ημέρες είναι υπέρ-αρκετές προκειμένου να εξερευνήσετε όλα τα παραλίμνια χωριά.

 

Το Κόμο σφύζει από ζωή και πραγματικά θα σας συναρπάσει. Διάσπαρτα στο χωριό θα βρείτε αρκετά μνημεία αφιερωμένα στον εφευρέτη της μπαταρίας Αλεσάντρο Βόλτα.

Εξυπακούεται πως πρέπει να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Κόμο ο οποίος βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και αν βρεθείτε εκεί Χριστούγεννα η εικόνα του θα σας καταπλήξει.

 

Για να απολαύσετε όμως πανοραμικά την λίμνη θα πρέπει να ανέβετε στο Brunate χρησιμοποιώντας το τελεφερίκ. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη διαδρομή, όμως εδώ θέλω την προσοχή σας καθώς η αφετηρία του τελεφερίκ μπορεί να σας μπερδέψει. Είναι ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι που μοιάζει με κατάστημα.

 

Το εισιτήριο κοστίζει μόλις 5€ και η θέα πραγματικά θα σας ανταμείψει. Απολαμβάνετε πανοραμικά την λίμνη και βλέπετε μέχρι Ελβετία. Όπως καταλαβαίνετε ήρθε η ώρα να πάρουν φωτιά οι φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά καθώς το spot είναι μοναδικό. Φυσικά μπορείτε να συνεχίσετε να χαζεύετε τη θέα απολαμβάνοντας μια πίτσα ή μια μπύρα στην trattoria που είναι κρεμασμένη στην άκρη της πλαγιάς.

 

Επιστρέφοντας, με γεμάτο στομάχι εννοείται, μια βόλτα στα παραδοσιακά καταστήματα είναι επιβεβλημένη. Όπως αναφέραμε εξαρχής ναι μεν πρόκειται για ένα luxurious προορισμό, κάτι που σημαίνει πως καταστήματα διάσημων οίκων είναι παντού διάσπαρτα, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνα τα μικρά μαγαζάκια με τα ιταλικά κρασιά και τα χειροποίητα ζυμαρικά τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε και γιατί όχι να ψωνίσετε.

 

Bonus Track Place

Bellagio

Σε απόσταση 1 ώρας με το ferry από το Κόμο βρίσκεται η πανέμορφη κωμόπολη Bellagio.

  • Τα καλντερίμια του θυμίζουν βόλτα σε ελληνικό νησί.
  • Για την τέλεια φωτογραφία θα πρέπει να βρεθείτε στο lungomare, πρόκειται για τον παραλιακό πεζόδρομο που οδηγεί στη Villa Melzi και τους κήπους της.
  • Οι πολύχρωμοι κήποι βρίσκονται παντού.

 

Useful tips:

  • Υπάρχουν πτήσεις από Ελλάδα για Μιλάνο σε πολύ καλές τιμές.
  • Από το Μιλάνο το Κόμο απέχει μόλις 35-40 λεπτά με το τρένο.
  • Αξίζει να το επισκεφθείτε άνοιξη, φθινόπωρο και καλοκαίρι.
  • Οι ντόπιοι είναι πολύ φιλικοί και θα σας βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείτε!

 

Καλές εξορμήσεις και μην ξεχνάτε το moto μας…..we say YES to travel!!