Πώς θα μοιάζουμε σε 1000 χρόνια;

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούμε να έχουμε εικόνα για το πώς θα μοιάζουμε σε 1.000 χρόνια!

Μπορεί τα 1000 χρόνια να φαίνονται πάρα πολλά, αλλά όσο να ‘ναι δεν έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε από τώρα πώς θα είναι τότε το ανθρώπινο είδος; Η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει συναρπαστικές δυνατότητες που αξίζει να ανακαλύπτουμε συνεχώς.

Έτσι, το πρόγραμμα AI Midjourney έφτιαξε μερικές εικόνες για το πώς εκτιμά ότι θα είναι το ανθρώπινο είδος εξωτερικά μετά από 1000 χρόνια. Το θέμα είναι ότι είδαμε… και τρομάξαμε!

Γιατί τόσα καλώδια;

Αυτό που μας κάνει μεγάλη εντύπωση – και όχι θετική – είναι τα πάρα πολλά καλώδια. Παρατηρούμε ότι τα πρόσωπα θα είναι καλυμμένα από έναν ιστό από καλώδια και μοτέρ που βουίζουν. Το πρόσωπο του μέλλοντος, λοιπόν, έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από την τεχνολογία, τόσο που δεν θυμίζει και πολύ άνθρωπο…

Βλέπουμε ότι ο άνθρωπος που θα βρίσκεται στον πλανήτη το 3.000 δεν έχει δέρμα, και είναι κάτι εντελώς φουτουριστικό και ξένο από ό,τι γνωρίζουμε σήμερα. Είναι ανοίκειο. Βλέπουμε ακόμα, ότι ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει δέρμα, είναι γεμάτο με πάρα πολλά καλώδια.

Aς ελπίσουμε ο άνθρωπος στο μέλλον να έχει ένα πιο… ανθρώπινο πρόσωπο!

Ήξερες ότι…

Τα πρώιμα ανθρώπινα είδη έγιναν ένα

Οι Homo sapiens, οι Neanderthals και οι Denisovans έχουν έναν κοινό πρόγονο και αυτός είναι ο Homo heidelbergensis. Αυτό το είδος προερχόταν πιθανότατα από την Αφρική, ωστόσο είχε φτάσει στο σημερινό Ισραήλ πριν από περισσότερα από 700.000 χρόνια! Υποστηρίζεται μάλιστα πως όταν μια ομάδα του Homo heidelbergensis έφυγε από την Αφρική πριν από 400.000 χρόνια, κάποιοι μετακινήθηκαν δυτικά προς την Ευρώπη και εξελίχθηκαν σε Neanderthal, ενώ κάποιοι άλλοι μετακινήθηκαν ανατολικά προς την Ασία και έγιναν Denisovan. Όταν όμως όλοι αυτοί συναντήθηκαν, άρχισαν να αναπαράγονται. Και μπορεί τα  δύο αυτά είδη να έχουν εξαφανιστεί, όμως ζουν στο σύγχρονο ανθρώπινο DNA!