Και σε ποιον δεν αρέσουν τα burgers; Σήμερα είναι η National Veggie Burger Day και θα φτιάξουμε τέλεια burgers για μικρούς και μεγάλους! Πάμε κουζίνα!
Θα χρειαστούμε:
4 ψωμάκια για μπέργκερ
2 φύλλα μαρουλιού
5 τοματίνια, κομμένα
9 ροδέλες κρεμμυδιού
200 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. πάπρικα
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Πώς γίνεται:
Μαρινάρουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με λάδι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, την πάπρικα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και βάζουμε στα μισά μαρούλι, τοματίνια, μπιφτέκι και ροδέλες κρεμμυδιού. Σκεπάζουμε και καλή μας όρεξη!