National Cherry Day αύριο (16/7) και πάμε να φτιάξουμε νόστιμα και πανεύκολα ατομικά cheesecakes!
Θα χρειαστούμε:
250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
90 γρ. βούτυρο λιωμένο
400 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλη κομπόστα κεράσι
Πώς γίνεται:
– Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μέσα σε βαθύ μπολ.
– Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, ώσπου το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
– Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια παγωτού και πιέζουμε με κουτάλι για να πατηθεί και να γίνει η επιφάνεια ομοιόμορφη.
– Με μίξερ χειρός (στη μεσαία ταχύτητα) χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στις βάσεις μπισκότων και τοποθετούμε στην κατάψυξη (2 ώρες) ή στο ψυγείο (4 ώρες) για να σταθεροποιηθούν.
– Απλώνουμε κομπόστα πάνω σε κάθε μίνι cheesecake και σερβίρουμε.
– Διατηρούνται στο ψυγείο για λίγες μέρες.
Tip
Γαρνίρουμε με επιπλέον μαρμελάδα κεράσι κατά το σερβίρισμα.
Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα φρούτα.