Lemon Day σήμερα και θα φτιάξουμε Lemon pie! Είναι μια τάρτα ελαφριά και μυρωδάτη, ιδανική για καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Θα χρειαστούμε:
220 γρ. μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Kρόκους από 2 αβγά
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Πώς γίνεται:
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα και το βούτυρο. Τοποθετούμε το μίγμα σε ταρτιέρα. Ψήνουμε τη βάση γύρω στα 10 λεπτά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε την κρέμα μας πάνω στη βάση και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Αφού την αφήσουμε να κρυώσει, τη βάζουμε στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε.