Καρύδα: Τα οφέλη μιας πλούσιας υπερτροφής 

Παγκόσμια ημέρα της καρύδας σήμερα, που εκτός από τη γεύση της, είναι εξίσου γνωστή και για τη διατροφική της αξία. 

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η καταγωγή της είναι από τη νοτιοανατολική Aσία και άλλοι ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις βορειοδυτικές ακτές της Νοτίου Aμερικής.  

Ανάμεσα στα οφέλη για την υγεία, που προέρχονται από την κατανάλωση αυτού του τροπικού φρούτου, συγκαταλέγεται η ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση, καθώς περιέχει φαινολικές ενώσεις, που μπορούν να αποτρέψουν την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, μειώνοντας τον κίνδυνο σχηματισμού πλακών στις αρτηρίες. 

Επίσης, η καρύδα βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα εξαιρετικό σνακ, που θα ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειάς σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην σας τρομάζει ο αριθμός των θερμίδων, αφού το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για καλές ποιοτικά θερμίδες.