Το Tae Kwon Do και τα οφέλη του για τα παιδιά

Το Tae Kwon Do είναι μια αρχαία πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε στην Κορέα πριν από 2.600 χρόνια περίπου. Οι πρόγονοι των Κορεατών εξασκούσαν διαφορετικές τεχνικές με μορφή «αθλητικών δραστηριοτήτων» κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών. Τελικά μετατράπηκαν σε ασκήσεις για να βελτιώσουν την υγεία ή τις πολεμικές συνήθειες.

Η εξέλιξη αυτής της πολεμικής τέχνης συντηρείται μέχρι στα μέσα τις δεκαετίας του 1940. Στη δεκαετία αυτή, αξιωματικοί του Κορεατικού στρατού και κυρίως ο ανθυπολοχαγός Choi Hong Hi οργανώνει την πολεμική αυτή τέχνη στην σημερινή της μορφή, διαμορφώνοντας έτσι το προφίλ του νέου εθνικού τους σπόρ. Ο Choi Hong Hi ήταν ο άνθρωπος που έδωσε στο Tae Kwon Do, τη σημερινή του ονομασία, που σημαίνει:

  • TAE: τεχνική των ποδιών, λάκτισμα
  • Kwon: τεχνική των χεριών, πυγμή
  • Do: πνευματική καλλιέργεια, ορθός τρόπος ζωής, τεχνική.

Ποια είναι τα οφέλη του TAEKWONDO για τα παιδιά

To Tae Kwon Do έχει πολλά να προσφέρει στα παιδιά. Η Ζωή Κακαρέλη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (Βαρκελώνη 1996), 3 φορές Χρυσή Βαλκανιονίκης, 10 φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδας, καθώς επίσης και μέλος της Εθνικής Ομάδας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ δηλώνει χαρακτηριστικά:

“Τα οφέλη του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ για τα παιδιά είναι αμέτρητα. Η καλύτερη ηλικία να αρχίσει κάποιος είναι η προσχολική. Κάτι που ενισχύεται μέσω των ασκήσεων του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ είναι η πειθαρχία και ο σεβασμός. Το παιδί μαθαίνει να δουλεύει την τέχνη υπό κάποιους κανόνες
και έτσι αποκτά τόσο πειθαρχία όσο και σεβασμό προς τον αντίπαλό του και τους άλλους. Ενδυναμώνει τον χαρακτήρα του. Το παιδί γίνεται πιο δυναμικό και μαθαίνει να αντιμετωπίζει προκλήσεις και προβλήματα όπως το μπούλινγκ με ψυχραιμία και πειθαρχία, δεν λυγίζει και δεν θυματοποιείται, αποκτώντας ταυτόχρονα αυτοσυγκράτηση. Μαθαίνει τις καλές και υγιεινές συνήθειες όπως τη σωστή διατροφή. Μέσα από τη σωματική άσκηση έχει υγεία και ευεξία. Οποιοδήποτε παιδί ή ενήλικας ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης μπορεί να ασχοληθεί με το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ”.
Για να δείτε τη συνέντευξη της Ζωής Κακαρέλη πατήστε εδώ.