Μπατζίνα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα

Η κολοκύθα είναι το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό και ο πιο εύκολος τρόπος να την απολαύσεις είναι σε μια παραδοσιακή μπατζίνα, χωρίς φύλλο.

Υλικά

1 μέτρια κολοκύθα κίτρινη, χωρίς φλούδα

500γρ. φέτα, σε κομματάκια

5 αβγά

150ml γάλα

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε την κολοκύθα σε κομμάτια, αφαιρώντας τους σπόρους, την τρίβετε στον τρίφτη και τη βάζετε σε σουρωτήρι, πιέζοντάς την για να στραγγίξει από τα υγρά της. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς/αέρα.

Βάζετε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη φέτα, τα αβγά, το γάλα, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Βουτυρώνετε πάρα πολύ καλά ένα μέτριο ταψί και μεταφέρετε εκεί το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.