Μια …διαφορετική σαλάτα που χορταίνει και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Θα χρειαστούμε:
• 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
• 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
• 1/2 φλιτζάνι ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού (ή τρίμμα φρυγανιάς)
• 1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
• 1/2 κ.γ. πάπρικα
• 2 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1/2 κ.γ. πιπέρι
Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
– Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας τελευταίο τον κιμά και ανακατεύουμε ελαφρά.
– Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια (περίπου 3-4 εκατοστά), τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 20-25 λεπτά.
– Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μέσα σε μια πλούσια σαλάτα της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με επιπλέον φρέσκο μαϊντανό.
Tip
Εναλλακτικά, μπορoύμε να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.