Kι όμως τον φραπέ τον ανακάλυψε ένας υπάλληλος της ΔΕΘ

Ήταν το 1957, όταν ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρίας Nestle στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας παρουσίαζε στη ΔΕΘ ένα σοκολατούχο ρόφημα, που παρασκευαζόταν στιγμιαία, αναμιγνύοντάς το με γάλα και χτυπώντας το με σέικερ.

Ένας από τους υπαλλήλους του, ο Δημήτριος Βακόνδιος, που του άρεσε να πίνει στιγμιαίο Nescafé, αποφάσισε λόγω ζέστης, να χτυπήσει τον καφέ του στο σέικερ με κρύο νερό και ζάχαρη. Έτσι, προέκυψε ο πρώτος καφές φραπέ της Ιστορίας, που έγινε και σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης.

Μετά από χρόνια, ο Βακόνδιος δήλωνε ότι δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα απλό πείραμα τον οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου ροφήματος στην Ελλάδα.