14)«Τα Λιβάδια των Θεών!»

Χρήστος Σιαΐνης, Travel Blogger

 

Αγαπημένοι SayYessers!

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να μετακινηθούμε από τη Νότια Ευρώπη και να πάμε μαζί λίγο πιο ψηλά. Φυσικά και θα σκορπίσω τα  αγαπημένα σας «ταξιδιωτικά ψίχουλα» προκειμένου να σας βοηθήσω να καταλάβετε που αναφέρομαι καλοί μου Gullivers.

 

  • Πρόκειται για χώρα της Ευρώπης η οποία ωστόσο δεν ανήκει στην Ε.Ε!
  • Σαν χώρα αυτονομήθηκε το 1905.
  • Πολίτευμά της είναι η Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  • Αποτελούσε «πηγή» των Vikings!

 

Φρονώ πως σας βοήθησα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να καταλάβετε πως θα ταξιδέψουμε στην υπέροχη Νορβηγία και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της… το Όσλο!

 

Let the journey begin….

 

  • Όσλο

Με πληθυσμό αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, το Όσλο αποτελεί μια από τις ωραιότερες πόλεις του Βορρά και σίγουρα το διαμάντι της Νορβηγίας. Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν ακριβό προορισμό ωστόσο υπάρχουν επιλογές για «όλα τα βαλάντια».

 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την περιήγησή μας από που αλλού; Μα φυσικά από την καρδιά της πόλης η οποία βρίσκεται στη πολυσύχναστη συνοικία Gamlebyen. Στην κεντρική της οδό βρίσκονται μερικά από τα πιο must visit αξιοθέατα τα οποία αξίζουν της προσοχής σας όπως ο καθεδρικός ναός, το Κοινοβούλιο και στο τέλος της οδού θα καταλήξετε στο παλάτι.

Το παλάτι χτίστηκε τον 19ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε από την τρέχουσα δυναστεία το 1905. Αν επισκεφθείτε την πόλη τη θερινή περίοδο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεναγήσεων προκειμένου να εμβαθύνετε στο θεσμό της νορβηγικής μοναρχίας.

 

Θα θέλατε μήπως να πάρετε μια γεύση από του 17ου αιώνα; Αν ναι, τότε πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε τον περίπατό σας στις μαγευτικές συνοικίες Damstredet & Telhusbakken καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της βόλτας σας θα συναντάτε όμορφα ξύλινα σπίτια σε παστέλ αποχρώσεις που θα σας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο.

 

Σε τι δεν έχουμε αναφερθεί ακόμη; Μα φυσικά στα photo spots!!! Αν θέλετε να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης και να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες τότε πρέπει η ξενάγησή σας να περιλαμβάνει το καλαίσθητο κτίριο της Εθνικής Όπερας. Η ταράτσα της τους καλοκαιρινούς μήνες είναι must καθώς η θέα πέρα από την πόλη περιλαμβάνει και τα υπέροχα φιόρδ!

Σχετικά με τη γαστρονομία στη Νορβηγία την τιμητική τους έχουν τα ψάρια και τα θαλασσινά όπως σολομοί, μπακαλιάροι, ρέγγες και πολλά ακόμη. Για τους λάτρεις του κρέατος την τιμητική του έχει το αρνί με διάφορα μπαχαρικά συνοδευμένο με λάχανο.

Βέβαια μην το παρακάνετε με τα εστιατόρια γιατί οι τιμές είναι αρκετά έως πολύ τσιμπημένες!

 

             Bonus Track Place

 

Oslo Fjord

default

Από το λιμάνι του Όσλο γίνονται μίνι κρουαζιέρες στα γειτονικά φιορδ.

 

  • Η καλύτερη περίοδος για να τα επισκεφθείς είναι μεταξύ Ιουνίου – Αυγούστου.
  • Σχετικά με το κόστος, αν σκοπεύετε να μείνετε γενικότερα στην πόλη 5-7 μέρες, αξίζει να πάρετε το Oslo Pass με κόστος 120€ περίπου το οποίο και καλύπτει κάθε είδους μεταφορά είτε ακτοπλοική είτε στα ΜΜΜ.
  • Η χλωρίδα και η πανίδα που θα συναντήσετε θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις!

 

Useful tips:

  • Υπάρχουν πτήσεις από Ελλάδα για Νορβηγία σε πολύ καλές τιμές.
  • Αξίζει να το επισκεφθείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.
  • Παρόλο που η Νορβηγία δεν ανήκει στην Ε.Ε. μπορείτε να ταξιδέψετε με απλή ταυτότητα!
  • Μην ξεχάσετε να έχετε συνάλλαγμα μαζί σας καθώς το νόμισμά της είναι η Κορόνα Νορβηγίας!

 

Καλές εξορμήσεις και μην ξεχνάτε το moto μας…..we say YES to travellers!!