5)Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά πάρκα στον κόσμο

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, το Say Yes ταξιδεύει στα πιο εντυπωσιακά πάρκα του κόσμου.

Vondelpark, Άμστερνταμ

Έχει έκταση 48 εκτάρια και έχει πάρει το όνομά του από τον ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Joost van den Vondel. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι, περιλαμβάνει ανοιχτό θέατρο, παιδική χαρά και εστιατόρια.

Djurgården, Στοκχόλμη

Πρόκειται για ένα νησί στο κέντρο της Στοκχόλμης. Περιλαμβάνει ιστορικά κτήρια, μουσεία, γκαλερί, καθώς και το ανοιχτό μουσείο Skansen. Είναι από τους αγαπημένους προορισμούς των κατοίκων της Στοκχόλμης για μια απόδραση από την καθημερινότητα, και προσελκύει πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Jardin du Luxembourg, Παρίσι

Βρίσκεται στο 6ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Δημιουργήθηκε το 1612, από τη Marie de Medici, χήρα του βασιλιά Ερρίκου IV, ως μέρος της νέας της κατοικίας. Έχει έκταση 23 εκτάρια και φημίζεται για τις δενδρόφυτες διαδρομές, τα προσεγμένα παρτέρια, τα γήπεδα τένις και τη γραφική κρήνη Medici, που χτίστηκε το 1620.

Park Güell, Βαρκελώνη

Σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Antoni Gaudí, αυτό το εντυπωσιακό πάρκο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.  Βρίσκεται στη νότια πλαγιά του όρους Καρμέλο, στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρα δε Κολσερόλα. 

Yoyogi Park, Τόκιο

Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο Τόκιο. Φιλοξενεί συχνά μουσικά φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις. Την άνοιξη, χιλιάδες επισκέπτες έρχονται εδώ για να δουν τις ανθισμένες κερασιές. Έχει χώρους για πικ νικ, ποδηλατόδρομο και γήπεδα με ελεύθερη είσοδο.

Mount Faber Park, Σιγκαπούρη

Το πάρκο βρίσκεται σε έναν από τους ψηλότερους λόφους της πόλης, και προσφέρει πανοραμική θέα της Σιγκαπούρης. Το επισκέπτονται οικογένειες τα Σαββατοκύριακα αλλά και πολλοί τουρίστες. Είναι προσβάσιμο και με τελεφερίκ. 

 Mount Royal Park, Μόντρεαλ

Από εδώ θα απολαύσετε πανοραμική θέα στο Μόντρεαλ. Το σχεδίασε ο Frederick Law Olmsted, δημιουργός του Central Park. 

Chapultepec Park, Μεξικό

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στο Δυτικό Ημισφαίριο, με συνολική έκταση άνω των 686 εκταρίων. Περιλαμβάνει ζωολογικό κήπο, το κάστρο Chapultepec και το διάσημο συντριβάνι Fuente de Tláloc. Η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν.