6)Bravo Sustainability Week 2021: Μια εβδομάδα αφιερωμένη στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στην Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης δίνεται το ετήσιο ραντεβού των Υπεύθυνων Οργανισμών, οι οποίοι παρουσιάζουν τις δεσμεύσεις τους, αναπτύσσουν διάλογο και  παρουσιάζουν τις πρωτοβουλίες τους στο πεδίο της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Επιπλέον, η σχολική κοινότητα καταθέτει τις προτάσεις της για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου και οι Ενεργοί Πολίτες, μαζί με τις Επιτροπές Αξιολόγησης συμμετέχουν στην ανάδειξη των καλύτερων πρωτοβουλιών και προτάσεων.

Η Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης, Bravo Sustainability Week 2021, διοργανώνεται από το QualityNet Foundation έχει ως κεντρικό μήνυμα «Άνθρωπος και Περιβάλλον, προς ένα βιώσιμο μέλλον». Κατά τη διάρκειά της, θα παρουσιαστούν πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Η κάθε ημέρα της εβδομάδας είναι αφιερωμένη σε θεματικές ενότητες όπως: Υγεία & Ποιότητα Ζωής, Οικονομική Ανάπτυξη, Κοινωνική Συνοχή, Καινοτομία και Περιβάλλον.

Η Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξη ολοκληρώνεται στις 5 Ιουνίου, την ημέρα του Περιβάλλοντος, με τα αποτελέσματα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης #ΤοΔικόσουΠεριβάλλον και την παρουσίαση του Bravo Schools, όπου η σχολική κοινότητα δίνει τις δικές της προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Σε δήλωση της η πρόεδρος του QualityNet Foundation, κα Χρυσούλα Εξάρχου, αναφέρει «Αναγνωρίζουμε ότι για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος θα πρέπει να προσεγγίσουμε τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία ως άρρηκτα συνδεδεμένα τμήματα του ίδιου συστήματος. Με αυτή την ολιστική προσέγγιση αναπτύσσεται το Bravo Sustainability Week 2021».

Περισσότερες πληροφορίες στο www.bravosustainabilityweek.gr