6) Dear Greece: Ελληνικά μπισκότα με κρητικό ελαιόλαδο!


Χριστόφορος Καλαμπόκης, Επικεφαλής της εταιρείας Dear Greece.

Της Μαρίας Ακριβού

Μια άκρως ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση έρχεται να καταθέσει η Dear Greece, προσφέροντας στον καταναλωτή υγιεινά μπισκότα που έχουν ως βασική πρώτη ύλη το ΠΟΠ ελαιόλαδο Σητείας. Η ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης Καλαμπόκη έχει τις ρίζες της στο 1930 όταν η οικογένεια από τη Μικρασία καταλήγει στην Κρήτη και αρχίζει να δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο της ζαχαροπλαστικής.

Έπειτα από 8 δεκαετίες επιχειρηματικής διαδρομής, ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός και τα αναπτυξιακά σχέδια για το μέλλον πολλά. Τα 2/3 της παραγωγής εξάγονται σε 15 χώρες του εξωτερικού, στην πλειοψηφία τους ευρωπαϊκές, ενώ μέσα στην πανδημία “ξεκλείδωσαν” δύο πολλά υποσχόμενες αγορές, αυτή της Αμερικής και εκείνη της Κίνας.

«Η ειδοποιός διαφορά μας από τον ανταγωνισμό είναι ότι τα μπισκότα μας φτιάχνονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο. Είμαστε κατηγορηματικοί στο να μη χρησιμοποιούμε πουθενά στο εργοστάσιο φοινικέλαιο – παρόλο που το κοστολόγιο είναι χαμηλό και είναι μία πρώτη ύλη εύκολα επεξεργάσιμη – ούτε μαργαρίνη, ούτε βούτυρο» τονίζει στο Say Yes …to the Press ο Χριστόφορος Καλαμπόκης επικεφαλής της εταιρείας Dear Greece.

Πέντε διαφορετικές σειρές προϊόντων, υπό το brand Dear Greece, με 27 κωδικούς κάνουν το γύρο του κόσμου αφήνοντας άρωμα και γεύση Ελλάδας. Best seller είναι τα παξιμαδάκια αμυγδάλου, τα μπισκότα γεμιστά σταφιδωτά αλλά και τα μπισκότα με πάστα σύκου από την Κύμη Ευβοίας.

Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα η οποία καλύπτει τις ανάγκες, ακόμη και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου. Παραδοσιακά, εκλεκτά με πρώτες ύλες ΠΟΠ προϊόντα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, όπως μαστίχα Χίου, κρασί λευκό ξηρό Σαντορίνης, ούζο Μυτιλήνης και σύκα Ευβοίας, βιολογικά, sweet memories που απευθύνονται αποκλειστικά στην τουριστική αγορά, αλλά και η νέα σειρά “με λάδι” που έχει τοποθετηθεί, εδώ και δύο μήνες, στα ράφια στην μικρή λιανική σε μικρή συσκευασία των 80 γραμμαρίων.

Τα προϊόντα Dear Greece μπορεί να τα βρει κανείς στις αλυσίδες σουπερμάρκετ Γαλαξίας, Θανόπουλος και Μπαλάσκας, αλλά και σε εξειδικευμένα delicatessen, ενώ αυτό το διάστημα η διοίκηση  βρίσκεται σε συζητήσεις για την τοποθέτησή τους  στις αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος,  METRO My Market, Σκλαβενίτης και  Μασούτης.

«Καθώς η επιχείρηση εξελίσσεται θεωρήσαμε σωστό να μεταφέρουμε τις εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα, κίνηση που έγινε την τελευταία διετία. Το 2020 η παραγωγή άγγιξε το μισό εκατομμύριο συσκευασίες και ο στόχος μας το 2021 είναι να κάνουμε focus την μικρή λιανική, να αναπτύξουμε συνεργασίες με τα μεγάλα σουπερμάρκετ, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας, και αν όλα πάνε καλά, αναμένουμε αύξηση τζίρου 30%» προσθέτει ο κ. Καλαμπόκης.

Σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις, πιστεύοντας πως τα μπισκότα παχαίνουν, ο κ. Καλαμπόκης απαντά πως «τα μπισκότα Dear Greece συνιστούν  μια γλυκιά, γευστική, υγιεινή πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας πολύ διαφορετική από αυτές που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Η σειρά “με λάδι” είναι προσαρμοσμένη στην καθημερινότητα του Έλληνα που προσέχει τη διατροφή του και δίνει έμφαση στο fitness and wellness. Πρόκειται για μια σειρά που έχει sugar free μπισκότα, μπισκότα με χυμό ρόδι και κόκκιινα superfoods, βρώμη και ελληνικό μέλι, πρωτεΐνη – κακάο, σοκολάτα υγείας και αμύγδαλα» καταλήγει.