6)Crispy chicken με πατάτες τηγανητές και μαγιονέζα τρούφας

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @The Margi Hotel

 

Υλικά

Κοτόπουλο μπούτι 500 gr

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγο μπούκοβο

Θυμάρι 5 κλωνάρια

Γάλα 500 ml

Πατάτες (για τηγάνι) 5 τμχ

Μαγιονέζα

Λάδι τρούφας

Αλεύρι

Αβγά 4 τμχ

Panko (ή λευκή φρυγανιά)

 

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη μαρινάδα αφήνοντας το μια μέρα.

Την επόμενη το στραγγίζουμε καλά και το σκουπίζουμε καλά και πανάρουμε.

Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα.

Και ψήνουμε στον φούρνο πάνα σε ημίχονδρο αλάτι για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς .

Τις καθαρίζουμε από τα αλάτια αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε στο σχήμα που προτιμάμε. Μπορούμε επίσης να τις συντηρήσουμε κατάψυξη για μια άλλη φορά.

Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα μας με λίγο λάδι τρούφας και σερβίρουμε.

Καλή Όρεξη!