13)Insurance Awareness Day

Η Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλιση, στις 28 Ιουνίου, ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κατανοήσουν τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στη ζωή τους η ασφάλιση.

Η Ιστορία πίσω από την Ημέρα
Η ασφάλιση είναι από τις παλαιότερες μορφές προστασίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ασφάλιση ως έννοια έχει βρεθεί ακόμη και στον κώδικα Hammurabi.

Στη σύγχρονη εποχή η ασφάλιση έχει την αφετηρία της στη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου, το 1666, όπου η τεράστια καταστροφή οδήγησε στην ιδέα της ασφάλισης περιουσίας. Η πυρκαγιά κατέκαψε το ιστορικό κέντρο του Λονδίνου. Περισσότερα από 13.200 σπίτια κάηκαν αφήνοντας άστεγους τους 70.000 από τους 80.000 κάτοικους της πόλης!

Από εκεί ξεκίνησαν όλες οι μορφές ασφάλισης που γνωρίζουμε σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στην ασφάλιση αυτοκινήτων και την ασφάλιση ζωής.

 

Τι θέλουν οι Έλληνες από τις ασφαλιστικές

Η πρόσφατη έρευνα της accenture ανέδειξε τον προσανατολισμό της διαμεσολάβησης και των ασφαλιστικών εταιριών στο phygital μοντέλο και τη μετάβαση της αγοράς της ιδιωτικής ασφάλισης σε πιο καινοτόμες μορφές λειτουργίας μέσα από ψηφιακές λύσεις.

Η έρευνα κατέγραψε τις απόψεις 2.000 καταναλωτών, 157 διαμεσολαβητών και 38 στελεχών ασφαλιστικών εταιριών από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021.

 

Τι είναι σημαντικό για τους καταναλωτές:

Περισσότερο από το 90% των καταναλωτών αναγνωρίζει μέγιστη αξία στην υψηλή κατάρτιση και την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, ενώ σημαντικό είναι και το κόστος.

  • Το 88% θεωρεί σημαντικό το καταρτισμένο προσωπικό
  • Το 87% τις εξατομικευμένες υπηρεσίες
  • Το 87% τη χαμηλότερη τιμή
  • Το 83% τη γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση και επίλυση προβλημάτων
  • Το 78% τη δυνατότητα να διαχειρίζεται το συμβόλαιό του όπως θέλει
  • Το 75% η προσωπική σχέση με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο
  • Το 74% τη δυνατότητα επικοινωνίας και εξυπηρέτησης με απομακρυσμένο τρόπο
  • Το 70% θεωρεί σημαντικό να εμπιστεύεται το brandname

Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι οι καταναλωτές αναζητούν απλοποιημένες διαδικασίες στην ασφάλιση θεωρώντας σημαντικό τον ανθρώπινο παράγοντα. Επίσης, είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν ασφαλιστικές υπηρεσίες από εναλλακτικούς παρόχους και αναζητούν περισσότερη ψηφιακή καινοτομία.

 

Δωρεάν webinar  “Αναλογιστική Τιμολόγηση Ασφαλιστικών Προγραμμάτων”

Το webinar “Αναλογιστική Τιμολόγηση Ασφαλιστικών Προγραμμάτων” εστιάζει  στην τιμολόγηση των ασφαλιστικών προγραμμάτων από την αναλογιστική ματιά. Eπιδιώκει να φέρει πιο κοντά τους επαγγελματίες στο θέμα, μέσα από την ανάλυση του εισηγητή που είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος κ. Βασίλης Αγγέλου. Το webinar θα πραγματοποιηθεί την 1/7/2021 στις 16:00 και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να το παρακολουθήσει κάνοντας εγγραφή στον σύνδεσμο:

https://zoom.us/webinar/register/WN_sG6JdrqqR-WgPqO4IB4YFw