14)Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ

Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) καθιέρωσε την τέταρτη ημέρα του Ιουλίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ.

Τα φεστιβάλ αποτελούν θεσμό και είναι αξιοσημείωτη η συνεισφορά τους στην προώθηση της τέχνης. Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) το γνωρίζουν καλά κι έτσι αυτή τη χρονιά μετέφεραν το SNF Nostos στο τέλος του Αυγούστου. Με την ελπίδα πως έτσι θα μπορέσουμε όλοι να ζήσουμε το φεστιβάλ όπως ακριβώς το έχουμε αγαπήσει: από κοντά και όλοι μαζί!

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με μια μεγάλη γιορτή για όλους, μια ανοιχτή πρόσκληση να ξεκινήσουμε όλοι μαζί το καλοκαίρι με την ενέργεια και τη διάθεση που μας προσφέρει το SNF Nostos. Ήχοι, κίνηση, συναντήσεις, γέλια, συζητήσεις και εμπειρίες που χαρίζει η τέχνη και ο διάλογος. Έτσι, από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου,  το SNF Nostos θα είναι δυναμικά εδώ, ώστε όλοι μαζί να επιστρέψουμε στον τρόπο ζωής που χάσαμε για ένα διάστημα, και στο «από κοντά» που τόσο μας έχει λείψει.

Το Φεστιβάλ Δράμας επιστρέφει…

Το DISFF 2021 επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, το σινεμά. Ο θερινός κινηματογράφος «Αλέξανδρος», στημένος σε μια όαση πράσινου στην καρδιά της Δράμας, εγκαινιάστηκε με επιτυχία πέρυσι, φιλοξενώντας τις προβολές της 43ης διοργάνωσης αλλά και τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του DISFF, αποτελώντας το νέο θερινό χώρο του Φεστιβάλ Δράμας και επίκεντρο των παράλληλων δράσεών του. Από το Σάββατο 3 Ιουλίου έως και τα τέλη Αυγούστου το Φεστιβάλ Δράμας μας προσκαλεί στις φετινές προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις και υπόσχεται ένα πρόγραμμα με μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες για όλες τις ηλικίες.

Back to Athens 2021

Το φετινό φεστιβάλ Back to Athens 2021 με ειδικό τίτλο “Προέκταση στο Μέλλον: Μια αναζήτηση σχετικά με τα όρια του εφικτού”, θα συνοψίσει τις προτάσεις και τα συμπεράσματα του καλλιτεχνικού κόσμου όπως προκύπτουν από την πρόσφατη 12μηνη εμπειρία μίας πρωτόγνωρης και αντιφατικής κατάστασης τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κεντρική ιδέα στηρίζεται στο ότι ο κάθε καλλιτέχνης, μέσα από το έργο του και την πρακτική του, είναι μια αυτόνομη «μηχανή» που μπορεί να πειραματιστεί και να παράξει και τη πιο απίθανη ερμηνεία σχετικά με τους προβληματισμούς της εποχής, και να την αποδώσει στο κοινό.