2)Corn Fritter Day

National Corn Fritters Day σήμερα και σας έχουμε μια γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή!

Υλικά για τους καλαμποκοκεφτέδες

  • 400 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας (στραγγισμένο)
  • ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 40 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπόλ προσθέτουμε το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το χυμό λαιμ, τα αύγα, το γάλα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα και το τοποθετούμε για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι (2 κ.τ.σ.) και αφήνουμε να ζεσταθεί. Ξεκινάμε να τηγανίζουμε τα corn fritters μας περίπου 2-3 λεπτά απο την κάθε πλευρά. Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι και απολαμβάνουμε!