12)National Clean Beauty Day

FEKKAI Announces National Clean Beauty Day on June 4th

Στις 15 Ιουλίου γιορτάζουμε την National Clean Beauty Day!

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα:

Όλα ξεκίνησαν όταν η Karen Behnke, ειδικός ευεξίας και επιχειρηματίας, ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τα συστατικά που υπήρχαν στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας που χρησιμοποιούσε ενώ ήταν έγκυος για πρώτη φορά στην ηλικία των 40 ετών.

Με ορμονικές αλλαγές και στην αρχή των ρυτίδων της, η Karen ήθελε να βρει υγιείς λύσεις περιποίησης της επιδερμίδας της αλλά και που θα απέφεραν ορατά αποτελέσματα. Όταν ανακάλυψε ότι υπήρχαν πολύ λίγα διαθέσιμα υγιεινά προϊόντα προσωπικής φροντίδας που είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα, ήθελε να επιφέρει μια ουσιαστική αλλαγή στη βιομηχανία ομορφιάς.

Αρκετό καιρό μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της η Karen δημιούργησε την Juice Beauty και ξεκίνησε την εταιρεία το 2005. Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά σειρά περιποίησης της επιδερμίδας αλλά και η φυτική σειρά μακιγιάζ κέρδισαν γρήγορα πολλούς υποστηρικτές.

Γιατί η ημέρα είναι σημαντική:

Η ημέρα αναδεικνύει τα οφέλη της χρήσης προϊόντων ομορφιάς με βιολογικά φυτικά συστατικά και τα  καλύτερα αποτελέσματά τους από άλλα προϊόντα που μπορεί να περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. Πολλά προϊόντα χρησιμοποιούν συνθετικά αρώματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων υγείας ενδοκρινικής διαταραχής.

Η ημέρα αυξάνει επίσης την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα βιολογικά φυτικά συστατικά στα προϊόντα ομορφιάς λειτουργούν καλύτερα όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά  και για τα ζώα και το περιβάλλον.