7)National Gingersnap Day

Σήμερα 1 Ιουλίου γιορτάζεται η National Gingersnap Day.

Αλλά πριν απο τη συνταγή του πάμε να δούμε λίγο την ιστορία του!

Αυτό το σκληρό μικρό μπισκότο είναι συχνά γνωστό ως «ginger nut» στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι πολύ δημοφιλές, λόγω του πόσο σκληρό είναι και πόσο αργά αποσυντίθενται όταν είναι νωπό. Συχνά αναφέρεται ως ένα από τα καλύτερα «biccies» για να βυθίσετε στο φλιτζάνι του τσαγιού σας από το βρετανικό κοινό – το οποίο, ως γνωστοί πότες τσαγιού, θα πρέπει να το γνωρίζουν καλά!

Στη Νέα Ζηλανδία, τα μπισκότα τζίντζερ είναι το πιο δημοφιλές μπισκότο και πάλι, επειδή μπορούν να αντέξουν αρκετή ώρα βυθισμένα σε ζεστό ρόφημα σε σχέση με άλλα μπισκότα.

Ο όρος «gingersnap» χρησιμοποιείται συνήθως περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και η συνταγή είναι σχεδόν η ίδια όπως και αλλού, μερικές φορές παρασκευάζονται και με σιρόπι σφενδάμου.

Συνταγή (για περίπου 35 μπισκότα)

  • Υλικά

3/4 φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 αυγό

1/4 φλιτζάνι μελάσα

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα

1/2 κ.τ.γ αλάτι

1 κ.τ.γ κανέλα

1 κ.τ.σ τζίντζερ

  • Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε ο βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τη μελάσα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ και την κανέλα. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες 2-3 εκατοστών. Βουτάμε την κάθε μπάλα σε ζάχαρη και την τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, με την ζαχαρωμένη πλευρά απο πάνω, σε απόσταση περίπου 5 εκατοστών το ένα από το άλλο.

 

Βήμα 3

Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να απλωθούν τα μπισκότα και να ανοίφουν στην κορυφή. Τέλος τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.