12)Παιδικό πάρτι στο πάρκο

Πετρούλα Χατζηνικολάου, Interior Designer

(Θέμα: Animals)
Παιδικό πάρτι …η χαρά των παιδιών!!!
Πόσο μάλλον όταν το πάρτι είναι οργανωμένο πολύ καλά.
Όταν οργανώνουμε ένα πάρτι, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη αυτά που αρέσουν σε εμάς τους μεγάλους και να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτά που αρέσουν στα μικρουλάκια μας.
Τα μικρουλάκια για να είναι χαρούμενα θέλουν χρώματα, ελευθερία κινήσεων, γεμάτες κοιλίτσες, μουσικό ξεφάντωμα και εκπληξούλες.
Το πάρκο είναι ο πιο ιδανικός χώρος για να οργανώσεις άριστα την πιο σημαντική ημέρα του βλασταριού σου.

LET’S START!
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Βρές ένα καλό σημείο που θα έχει δεντράκια και ξεκίνα να βγάζεις από τις σακούλες…
(είναι σημαντικό ο χώρος που θα επιλέξεις να έχει δεντράκια γιατί τα χρειάζεστε για σκιά, αλλά και για να κρεμάσετε διακοσμητικά.
Παιδικό πάρτι χωρίς μπαλόνια δεν γίνεται… όμως τα δικά σου μπαλόνια θα είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα.
Αγόρασε χρωματιστά μπαλόνια σε ποικιλία χρωμάτων και με χοντρά χαρτόνια σε διάφορα χρώματα, κόψε μυτούλες, αυτάκια, ουρίτσες, χαμόγελα και ματάκια για να τα κολλήσεις πάνω στα μπαλονάκια σου, έτσι ώστε να θυμίζουν πρόσωπα από ζωάκια.
Ύστερα δέσε με σχοινάκι από το κάθε μπαλονάκι μια μικρή πέτρα για βαρίδι και σκόρπισε τα στο σημείο που θα βρίσκεστε.

Αυτά με την επίγεια διακόσμηση… πάμε τώρα και στην εναέρια…
Προμηθεύσου από την αγορά σημαιάκια πολύχρωμα για να τα δέσεις στα δεντράκια. Αγόρασε αρκετά, για να βάλεις πολλές σειρές από το ένα δεντράκι στο άλλο.
Εάν θέλεις μπορείς να κρεμάσεις και κρεμαστά φωτάκια ηλιακής ενέργειας έτσι ώστε να φεγγοβολούν μόλις αρχίσει να σουρουπώνει λίγο.

ΜΠΟΥΦΕΣ
Το σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου ένα τραπέζι, εκτός κι αν βρεις ελεύθερο, κάποιο από τα τραπέζια του πικνικ που διαθέτουν τα πάρκα.
Στη συνέχεια στρώσε πάνω του ένα ή δύο (αναλόγως το μέγεθος) πλαστικά τραπεζομάντηλα σε κόκκινο ή πράσινο χρώμα, και κόψε ξανά από χαρτόνια, πατουσάκια ζώων σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Μετά κόλλησέ τα πάνω στα τραπεζομάντηλα.
Το παιδικό μενού θα σου πρότεινα να έχει μπομπίτσες, πιτσάκια, κοτομπουκίτσες, μίνι χοτ ντοκάκια και τυροκροκετάκια.

Δεν θα μείνει τίποτα…
Μπορείς αν θέλεις να εκτυπώσεις διάφορα ζωάκια, να τα κόψεις προσεκτικά και να τα κολλήσεις σε οδοντογλυφίδες έτσι ώστε να τις μπήξεις στις αλμυρές νοστιμιές σου.
Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς αρκετά μπουκαλάκια νερό και φυσικούς χυμούς για μικρούς και μεγάλους. Μπορείς επίσης να φτιάξεις σπιτική καρπουζάδα με μπόλικο πάγο μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο με βρυσάκι.

ΠΙΝΙΑΤΑ
Εδώ χρειάζεται το δημιουργικό σου ταλέντο… και μην πεις δεν μπορώ… όλοι μπορούμε.

Βρες μια δυο κούτες και κόψε τις σε ό,τι σχήμα θέλεις… θα προτιμούσα βέβαια να ήταν σε σχήμα κάποιου ζώου μιας και αυτό είναι το θέμα μας, αλλά επειδή δεν θέλω να σε παιδέψω και πολύ, μπορείς να κάνεις και κάτι πιο απλό.

Σχημάτισε με τις κούτες δύο κύκλους και μια λωρίδα για πάχος. Αφού τα ενώσεις με χαρτοταινία κόλλησε πάνω τους, γκοφρέ χαρτιά σε όλα τα χρώματα σε πολλά μικρά κομματάκια. Τέλος άνοιξε μια τρύπα και ρίξε μέσα διάφορες λιχουδιές και μικροδωράκια που θα ξετρελάνουν τα παιδάκια.
Κρέμασε την πινιάτα από ένα δεντράκι και ξεκινήστε το παιχνίδι!

ΔΩΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ
Αυτή είναι μια πολύ όμορφη χειρονομία που συνηθίζεται να συμβαίνει στα παιδικά πάρτι.

Θα ήθελα να αγοράσεις σακουλάκια χάρτινα χρώματος κράφτ, και να κολλήσεις απ έξω πάλι μυτούλες και αυτάκια και ουρίτσες από χαρτόνια όπως κάναμε και με τα μπαλόνια.
Το περιεχόμενο το αφήνω σε εσένα!!!

Καλή μανούλα η μπαμπάκα αυτές ήταν μερικές προτάσεις μου για ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο, χρωματιστό πάρτι.

Θα με χαροποιήσει πολύ να μου στείλεις φωτογραφίες και απο το δικό σας!

Κάπου εδώ πρέπει να σε αφήσω…

I’ll be back…
Huge Hug

Υ.Γ.: Μην ξεχάσεις το μουσικό ρεπερτόριο!
Bye!