14) Ήξερες ότι…

Μετώπη: Η “άγνωστη” νησίδα του Σαρωνικού με την κόκκινη λίμνη και τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες!

Ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι βρίσκεται η Μετώπη, μια μικρή επίπεδη νησίδα που καταφέρνει να μας εντυπωσιάσει, κυρίως λόγω της κόκκινης λίμνης της! Το μήκος της είναι μόλις ένα ναυτικό μίλι, αλλά τα υπέροχα τιρκουάζ νερά της και η μυστηριώδης κόκκινη λίμνη μαγνητίζουν τα βλέμματα όσων βρεθούν εκεί.

Κάτι ακόμα περίεργο που συμβαίνει με την νησίδα Μετώπη είναι ότι έχει εκατοντάδες ιδιοκτήτες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όμως είναι ότι δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους λόγω των κτηματικών διαφορών που τους χωρίζουν από την κληρονομιά που τους άφησαν οι πρόγονοί τους.

 

2 θέμα

Τι είναι τα σύννεφα mammatocumulus και γιατί ονομάστηκαν έτσι

Όταν ψύχεται ο αέρας, δημιουργούνται τα σύννεφα. Επειδή ο ψυχρός αέρας περιέχει λιγότερους υδρατμούς συγκριτικά με τον θερμό, οι πλεονάζοντες υδρατμοί μετατρέπονται σε σταγονίδια, που αργά αργά πέφτουν στη γη μέσω του αέρα. Δεν έχουν όλα τα σύννεφα όμως το ίδιο σχήμα. Ουσιαστικά το σχήμα τους αποτυπώνει την επίδραση της θερμοκρασίας της επιφάνειας πάνω από την οποία κινήθηκε ο αέρας.

Τα σύννεφα mammatocumulus συνήθως είναι προάγγελοι επερχόμενης καταιγίδας ή εμφανίζονται μετά από μια καταιγίδα. Τα συγκεκριμένα σύννεφα εκτείνονται για εκατοντάδες μίλια σε κάθε κατεύθυνση και αποτελούνται κυρίως από πάγο.