9) Κρυσταλλοθεραπεία: Πώς διαλέγουμε ορυκτά

Μαρία Λιουδάκη
Εναλλακτική θεραπεύτρια

Όλοι έλκονται από τους κρυστάλλους, ο κάθε κρύσταλλος έχει διαφορετική δόνηση και έναν κραδασμό που επηρεάζει την ενέργειά μας.
Ο κάθε κρύσταλλος ενεργοποιεί και εξισορροπεί τα ενεργειακά μας πεδία, μας βοηθάει να κάνουμε ασφαλή αστρικά ταξίδια και γενικά φέρνουν ψυχική ηρεμία.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζονται οι κρύσταλλοι τακτικά, διότι απορροφούν και μεταδίδουν με πολύ αποτελεσματικό τρόπο την ενέργεια.
Υπάρχουν ορυκτά γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ας δούμε παρακάτω κάποια από αυτά.

Αμέθυστος: Εξαιρετικά ισχυρός και προστατευτικός με υψηλή πνευματική δόνηση. Εξισορροπεί τις συναισθηματικές διακυμάνσεις προκαλώντας ηρεμία του νου.
Διευκολύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Αβεντουρίνη: Είναι η πέτρα της ευημερίας, απορροφά την περιβαλλοντική μόλυνση. Ανακουφίζει τον τραυλισμό και τις σοβαρές νευρώσεις, και προάγει την συμπόνια. Ηρεμεί τον θυμό και εξισορροπεί το τσάκρα της καρδιάς.
Λάπις λάζουλι: Είναι ένας ισχυρός ενισχυτής της σκέψης, μας ενθαρρύνει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!
Ανοίγει το τρίτο μάτι και απελευθερώνει γρήγορα το στρες.
Δένει τις σχέσεις με αγάπη και βοηθά την έκφραση των συναισθημάτων.
Ροζ χαλαζίας: Είναι η πέτρα της ανιδιοτελούς αγάπης και της απέραντης ειρήνης. Καθαρίζει και ανοίγει την καρδία σε όλα τα επίπεδα.
Τραβά μακριά την αρνητική ενέργεια, απελευθερώνει τον πόνο της καρδιάς και μετατρέπει το αρνητικό συναίσθημα σε θετικό.
Οψιδιανός: Έχει άκρως προστατευτική ενέργεια που δημιουργεί ασπίδα προστασίας από την αρνητικότητα. Φέρνει διαύγεια του νου και διώχνει τη σύγχυση, εξαλείφει την αρνητική ενέργεια και την ένταση.
Τιρκουάζ: Είναι ένας από τους καλύτερους θεραπευτές, παρέχει παρηγοριά στο πνεύμα και ευεξία στο σώμα. Χρησιμοποιείται ως φυλαχτό εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Είναι μια πέτρα εξαγνισμού. Διαλύει την αρνητική ενέργεια και ευθυγραμμίζει όλα τα
τσάκρα.
Φεγγαρόπετρα: Ηρεμεί τις υπερβολικές αντιδράσεις και κατευνάζει τη συναισθηματική αστάθεια. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, ειδικά σε περιπτώσεις σοκ, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ηρεμήσει τα υπερκινητικά παιδιά.

Όταν θα επιλέξετε έναν ή περισσότερους κρυστάλλους θα ακούσετε το ένστικτό σας ότι αυτός ο κρύσταλλος σας ταιριάζει.