3) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers, πως είμαστε σήμερα ;

Όταν συναντάμε κάποιον στο δρόμο, ποια είναι η συχνότερη ερώτηση που ακούμε; Εγώ θα πω αυτή: “Πού χάθηκες;”

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί γιατί “χανόμαστε” με τους ανθρώπους; Είναι η καθημερινότητα που μας καταπίνει ή είναι μία σιωπηλή, κρυφή μας επιλογή να χανόμαστε από κάποιους ανθρώπους, ακόμα και αν δεν το παραδεχόμαστε ούτε στους ίδιους αλλά ούτε και στον ίδιο μας τον εαυτό;

Έχουμε ξαναπεί σε αυτή τη στήλη πως όποιος μας έχει βλάψει το “παίζει” θιγμένος και απομακρύνεται, όμως εμάς, τι ακριβώς μας συμβαίνει και αποφασίζουμε να απομακρυνθούμε από κάποιους ανθρώπους που δεν μας έχουν κάνει κάτι, απ’ όσο γνωρίζουμε βεβαίως.

Γενικά πιστεύω πως οι σχέσεις των ανθρώπων είναι ζωντανοί οργανισμοί, που όταν τις παραμελείς μαραζώνουν και “πεθαίνουν”. Επίσης είμαι υπέρ της θεωρίας πως όλες οι σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους, κάποιες τελειώνουν, κάποιες διακόπτονται βίαια και κάποιες αλλάζουν και εξελίσσονται.

Ναι, όλες οι σχέσεις. Από τη μαμά και το παιδί (σχέση αλλαγών και εξέλιξης), το σύζυγο που έμεινε χήρος (σχέση με βίαιη διακοπή), μέχρι το ζευγάρι που αποφάσισε να τραβήξει διαφορετικούς δρόμους και να χωρίσει (σχέση οριστικού (;) τέλους).

Έρευνες λένε πως στη ζωή μας θα έρθουμε σε επαφή κατά μέσο όρο με 80.000 διαφορετικούς ανθρώπους! Και αν ισχύει πως κανέναν δε γνωρίζεις τυχαία και κάθε ένας που συναντάς εξυπηρετεί έναν σπουδαίο σκοπό και πως τίποτα δε συμβαίνει στην τύχη, ίσως ήρθε η ώρα να το δούμε πιο σοβαρά.

Αν νιώθουμε πως στη ζωή μας διατηρούμε σχέσεις, που ευγενικά θα τις χαρακτηρίσω ως τυπικές, που μας τρώνε χρόνο και χώρο, μήπως ήρθε η ώρα να χαθούμε από αυτές και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για τις υπόλοιπες χιλιάδες που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας; Έτσι και αλλιώς μία σχέση θέλει τουλάχιστον δύο άτομα για να υφίσταται, ίσως είναι ευκαιρία να απομακρυνθούμε λίγο ώστε να δούμε αν το έτερο μέρος της σχέσης νιώσει την έλλειψή μας. Αν θα μας αναζητήσει, πώς θα προσπαθήσει να μας ξαναπλησιάσει, πόσο τον επηρέασε η απουσία μας και πόσο πραγματικά επηρέασε εμένα η απουσία του είναι μερικές από τις ερωτήσεις που κάνω εγώ στον εαυτό μου όταν απομακρύνομαι από σχέσεις μου (οικογενειακές, φιλικές, επαγγελματικές).

Tip of the Day: Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει “πού χάθηκες;”, να του απαντήσεις “πού έψαξες;”. Αλλά και εσύ πριν κάνεις την ίδια ερώτηση σε κάποιον άλλον αναρωτήσου πρώτα, αν αυτός που “χάθηκε” ήταν και κάποιος που εσύ τον “έψαξες” και όχι που απλά τον ξανασυνάντησες τυχαία δίνοντας υπόσχεση για έναν καφέ που πιθανόν δεν θα τον πιείτε και ποτέ…