5) Πικάντικο κοτόπουλο με λαχανικά και γιαούρτι

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα πικάντικο γεύμα!

Υλικά:

500 γρ. μπούτι κοτόπουλο

1 κρεμμύδι λευκό

1 σκελίδα σκόρδο

3 τμχ πολύχρωμες πιπεριές

1 τσίλι πιπεριά

2 τχμ φρέσκο κρεμμύδι

1 κ.γ. κάρυ

1 κ.γ. κόλιανδρος τριμμένος

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.σ. πελτέ τομάτας

Ζωμός κοτόπουλο

150 γρ. γιαούρτι

Κόλιανδρος φρέσκος

 

Πώς γίνεται:

-Σωτάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και το αφαιρούμε.

-Ύστερα προσθέτουμε τα λαχανικά και τον πελτέ και ξανά το κοτόπουλο.

-Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

-Σε μια μπασίνα βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό από το φαγητό και μετά τα ενσωματώνουμε.

-Σημαντικό είναι να μην έχει πάρα πολύ ζωμό το φαγητό για να δέσουμε με το γιαούρτι.

-Ρίχνουμε τα φύλλα κόλιανδρου και τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες από επάνω.

-Σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι basmati και αραβικές πίτες.