3) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα σας αγαπημένοι SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Σου έχω challenge εβδομάδας: “Χρειάζεται μόνο να βρεις τον εαυτό σου. Όλα τα άλλα μπορείς να τα γκουγκλάρεις…”

Σκέψου το λίγο, θέλεις φαγητό; Γκουγκλάρεις και παραγγέλνεις. Ψάχνεις για δουλειά; Γκουγκλάρεις τις αγγελίες. Θέλεις σύντροφο, θέλεις παρέα; Μπαίνεις στις διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και δοκιμάζεις την τύχη σου. Θέλεις να βρεις ένα ωραίο εστιατόριο, να πας ένα ταξίδι, να βρεις ένα ενδιαφέρον βιβλίο ; Just google it.

Τι είναι το μόνο που δεν μπορείς να βρεις έτσι; Πολύ σωστά. Ο εαυτός σου! Και τι πρέπει να κάνεις; Να τον ανακαλύψεις και να του φερθείς τρυφερά και με πολλή πολλή αγάπη γιατί μόνο αυτό σου αξίζει.

Θα σου πω εγώ τι κάνω για να ανακαλύπτω όσο περισσότερο μπορώ πτυχές του εαυτού μου, που είτε δεν τις γνώριζα είτε τις ήξερα και τις καταπίεζα. Όταν κάνω κάτι που μου αρέσει πολύ, που με γεμίζει που το ευχαριστιέμαι το καταγράφω. Το ίδιο κάνω και όταν κάτι με ενοχλεί, με νευριάζει,  μου χαλάει τη διάθεση και γενικά με επηρεάζει αρνητικά. Αν θέλεις μπορείς να το γράφεις στο προσωπικό σου ημερολόγιο ή απλά να το καταγράφεις στο σκληρό δίσκο του μυαλού σου.

Κάθε εβδομάδα λοιπόν βάζω ένα στόχο, να βγάλω ένα “κακό” από τη λίστα μου και στη θέση του να προσθέσω κάτι που μου ανεβάζει τη διάθεσή και με κάνει να νιώθει όμορφα.

Για παράδειγμα, εμένα με χαροποιεί να διαβάσω ένα ωραίο βιβλίο, να περιποιηθώ τον εαυτό μου, να πιω μία σοκολάτα σε ένα ωραίο μαγαζί, να αγοράσω κάτι μικρής αξίας ακόμα και να κάνω μία κοντινή βόλτα με το αυτοκίνητο. Φροντίζω λοιπόν μία φορά την εβδομάδα να κάνω “ρουτίνα” και να επιβάλω στο πρόγραμμα κάτι από αυτά. Από την άλλη μου χαλάει απίστευτα τη διάθεσή η γκρίνια, οι φωνές, το να αργώ σε κάποιο ραντεβού, η τοξική φίλη που πρέπει να απομακρύνω και όλο λέω πως θα το κάνω, ότι δεν έχω αρκετό χρόνο για μένα και πολλά πολλά ακόμη που τα ανακαλύπτω καθημερινά.

Tip of the Day: Προφανώς και δεν αναζητούμε το μαγικό ραβδάκι που θα μας κάνει όλους να είμαστε ζεν, όμως μπορούμε να βάλουμε μικρές πινελιές στην καθημερινότητά μας που θα μας επιτρέψουν να ανακαλύψουμε ακόμα περισσότερα πράγματα για μας και στο τέλος της ημέρας να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Δε φαντάζεσαι πόσο σημαντικό είναι αυτό!

Extra Tip: Να κάνεις αυτό που αγαπάς και αυτό που σου αρέσει.

Στη χειρότερη περίπτωση θα νιώσεις χαρούμενος και στην καλύτερη θα μεγαλουργήσεις…