Σικελία: Χριστούγεννα στην Κατάνια!

 

Η Κατάνια είναι μια κλασική μπαρόκ πόλη της Σικελίας. Αν νομίζετε ότι αξίζει να την επισκεφθείτε μόνο άνοιξη ή καλοκαίρι, κάνετε λάθος! Τα Χριστούγεννα η Κατάνια φοράει τα γιορτινά της και φωτίζεται από χιλιάδες λαμπιόνια που αναδεικνύουν τη σισιλιάνικη ομορφιά της!

Στη στολισμένη Piazza Università

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της με τα μικρά ξύλινα σπιτάκια όπου μπορεί κανείς να βρει από χειροποίητα διακοσμητικά και κοσμήματα μέχρι τοπικές λιχουδιές ξεπετάγονται σε διάφορα σημεία της πόλης και ενθουσιάζουν τους επισκέπτες!

Μια πόλη είναι όμως και οι άνθρωποί της! Οι Σικελοί χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια! Βγαίνουν με κάθε αφορμή (ή και χωρίς) και τα Χριστούγεννα δίνουν τον γιορτινό παλμό, κάνοντας βόλτες, διαλέγοντας δώρα και απολαμβάνοντας κάθε στιγμή!

Η «μαύρη πόλη»! 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας χαρακτηρίζεται ως «μαύρη πόλη» επειδή είναι φτιαγμένη από τη λάβα της Αίτνας! Ο κεντρικός δρόμος της έχει το όνομα του ηφαιστείου της: Via Etnea.

Ας μιλήσουμε για φαγητό! 

Ναι είναι pasta και pizza lovers αλλά είναι και experts! Και το να βλέπεις όλη τη διαδικασία παρασκευής της πίτσας που παρήγγειλες, από όταν τη ζυμώνουν μέχρι όταν την ψήνουν παραδοσιακά σε ανοιχτό ξυλόφουρνο είναι απολαυστικό!

Βοnus

Η Κατάνια είναι μια πόλη φιλική προς τους πεζούς και προσφέρεται για να την περπατήσεις. Οι οδηγοί είναι ευγενέστατοι, και δίνουν πάντα προτεραιότητα στους πεζούς.

Επειδή άλλο να σου τα λέω και άλλο να τα βλέπεις, στο Travel Diary ανέβηκε σχετικό βίντεο και μπορείς να δεις πώς είναι τα Χριστούγεννα στην Κατάνια και να προγραμματίσεις ένα ταξίδι!