11)Tips για καθαρό μπάνιο!

Σε όλους αρέσει να έχουμε καθαρό μπάνιο αλλά… Για να μην υπάρχει αλλά, δείτε κάποια χρήσιμα tips για να είναι το μπάνιο καθαρό χωρίς να απαιτούνται πολλές… εργατοώρες.

  • Η καλύτερη ώρα για να καθαρίσετε το μπάνιο σας είναι μόλις έχετε κάνει μπάνιο! Κι αυτό γιατί οι ατμοί θα έχουν μαλακώσει τη βρωμιά κι έτσι η δουλειά σας θα γίνει πιο εύκολη και πιο γρήγορη. Προσοχή όμως: Μετά το ντους ή το μπάνιο σας να αφήνετε πάντα για λίγο το παράθυρο ανοιχτό για να φύγουν οι υδρατμοί και να μην δημιουργηθεί μούχλα. Ακόμα, κάθε φορά που κάνετε μπάνιο περάστε με ένα πανί όλες τις βρεγμένες επιφάνειες.
  • Λεμόνι και ξύδι: οι πολύτιμοι βοηθοί σας! Τους λεκέδες στον νιπτήρα ή την μπανιέρα, τρίψτε τους με λεμόνι. Το ξύδι είναι ό,τι χρειάζεστε για να καθαρίσετε τα υπολείμματα σαπουνιού στις πόρτες του ντους. Επίσης, για να καθαρίσετε τα άλατα μπορείτε μαζί με το καθαριστικό σας να προσθέσετε και λίγο ξύδι και ν΄αφήσετε το μίγμα για λίγα λεπτά ώστε να δράσει.
  • Πλακάκια και χωρίσματα, το μεγάλο πρόβλημα! Μπορείτε να απομακρύνετε εύκολα τη μούχλα που δημιουργείται ανάμεσα στα πλακάκια. Πώς; Καθαρίστε τα αναμειγνύοντας 10 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης και τρίψτε τα με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή ένα σκληρό πινέλο.