Ταξιδεύουμε στο χωριό του Popeye!

Αν ο Popeye συγκαταλέγεται στους αγαπημένους σας ήρωες, τότε πρέπει να επισκεφθείτε το χωριό του!

Η ταινία “Popeye the Sailor” κυκλοφόρησε το 1980 και ήταν η πρώτη και μοναδική, μέχρι και σήμερα, live action μεταφορά του γνωστού comic ήρωα στη μεγάλη οθόνη. Ήταν επίσης ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος του υπερταλαντούχου και αξέχαστου Robin Williams. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Μάλτα, σε ένα υπέροχο παραθαλάσσιο σκηνικό που κατασκευάστηκε ειδικά για τον σκοπό αυτόν.

Το “Sweethaven Village”, όπως λέγεται στην ταινία το χωριό του Popeye, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Μάλτας, στον κόλπο του Anchor Bay, κοντά στο χωριό Melliena.

Για την κατασκευή του χωριού που λειτούργησε ως σκηνικό για την ταινία χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 7.570 λίτρα χρώματος, 8 τόνοι ξύλου και συνεργάστηκαν 165 κατασκευαστικές εταιρίες για την ολοκλήρωσή του. Χρειάστηκαν 7 μήνες για την κατασκευή του σκηνικού.

Το χωριό του Popeye έχει συντηρηθεί εξαιρετικά από τους Μαλτέζους και σήμερα είναι ένα πανέμορφο θεματικό πάρκο με watersports, φαγητό και δραστηριότητες. Πραγματοποιούνται επίσης δεξιώσεις γάμων. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μάλτας.

Γνωρίστε το χωριό του Popeye μέσα από το βίντεο του Travel Diary!

Δείτε το εδώ!