Βότανα του καλοκαιριού

Verschiedene Küchenkräuter in Töpfen auf dem Balkon

Με αφορμή τη Herbs and Spices Day, ας μιλήσουμε για τα βότανα του καλοκαιριού που αξίζει να έχουν μία ξεχωριστή θέση στο τραπέζι αλλά και στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο μας!

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε βότανα τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Εμπλουτίζουν γευστικά ό,τι φτιάχνουμε και φυσικά είναι ωφέλιμα!

Ας δούμε 5 καλοκαιρινά βότανα…

Βασιλικός

Το άρωμα του βασιλικού είναι χαρακτηριστικό! Ο βασιλικός είναι ένα βότανο που φέρνει στο μυαλό μας πολλές αναμνήσεις γιατί σε σπίτια φίλων και συγγενών πάντα υπήρχε έστω ένα γλαστράκι και εμείς πάντα κόβαμε λίγο για να μας ακολουθεί η μυρωδιά του! Μην ξεχνάτε και την αρωματική σάλτσα βασιλικού (πέστο), χαρακτηριστική της ιταλικής κουζίνας, που είναι υπέροχη. Λοιπόν, αν δεν έχετε στο σπίτι σας βασιλικό ήρθε η ώρα… Λίγο φρέσκο βασιλικό στην κόκκινη σάλτσα μας, στα γεμιστά αλλά και στη χωριάτικη σαλάτα μας είναι ό,τι πρέπει.

Ρίγανη

Με τη ρίγανη να είστε γενναιόδωροι γιατί περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες. Αγγουράκι με ρίγανη, χωριάτικη σαλάτα με ρίγανη, πατάτες τηγανητές ή στον φούρνο με ρίγανη… Ρίγανη παντού!

Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι πασπαρτού, καθώς το συναντάμε σε κρέατα, σε σαλάτες, σε σάλτσες αλλά ακόμα και σε κέικ. Δεν γίνεται λοιπόν να λείπει από την κουζίνα σας!

Κόλιανδρος

Έχει ωραία, ιδιαίτερη γεύση και τον συναντάμε συχνά στην ινδική, ταϋλανδέζικη και τη μεξικάνικη κουζίνα. Ταιριάζει σε πολλά πιάτα, από σούπες και όσπρια μέχρι ομελέτες και τόσα ακόμα.

Λεβάντα

Η λεβάντα αρέσει σε πολλούς, λίγοι όμως τη χρησιμοποιούν στις συνταγές τους. Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη λεβάντα σε τάρτες, σορμπέ και φρουτοσαλάτες. Ταιριάζει και σε αλμυρές συνταγές π.χ. σε ψητό κοτόπουλο.