Do It Yourself: Επιχείρηση ανθοδέσμη!

Πολλές οι γιορτές, τα γενέθλια, τα πάρτι, τα event… Τι θα λέγατε να πρωτοτυπήσετε και να προσφέρετε μια ανθοδέσμη που θα φέρει την υπογραφή σας;

Προσφέρετε παιώνιες!

Επιλέξτε έως 8 παιώνιες σε δύο χρώματα! Μπορείτε να κινηθείτε σε λευκούς και απαλούς ροζ τόνους. Θα χρειαστείτε επιπλέον μόνο πράσινο σχοινί και κορδέλα στο χρώμα που θέλετε.

Δέστε τα λουλούδια με ένα πράσινο σχοινί και ύστερα στολίστε τα με μία μεγάλη σατέν κορδέλα.

Ήξερες ότι…

Η Παιώνια είναι η βασίλισσα των λουλουδιών! Κατάγεται από την Κίνα και την Ιαπωνία. Πιστεύεται ότι πήρε το όνομά της από τον Παίωνα ή Παιάνα που ήταν μια θεότητα της θεραπείας. Είχε θεραπεύσει τον Άδη και τον Άρη από τραύματα. Ο μύθος που έχει σχέση με το λουλούδι λέει πως Παίων ήταν μαθητής του Ασκληπιού, του θεού της υγείας και της ιατρικής. Κάποτε, η Λητώ του δίδαξε πως να αποκτήσει μια μαγική ρίζα που φύτρωνε στον Όλυμπο η οποία απάλυνε τον πόνο των γυναικών κατά τον τοκετό. Ο Ασκληπιός ζήλεψε και αποπειράθηκε να σκοτώσει τον μαθητή του. Ο Δίας έσωσε τον Παίωνα από την οργή του Ασκληπιού μεταμορφώνοντάς τον σε παιώνια!

Ηλίανθοι οι εντυπωσιακοί!

Ένα φυτό που παραπέμπει στον φωτεινό ήλιο και μας δίνει χαρά! Είναι ιδανικό για να φτιάξετε μία καλοκαιρινή ανθοδέσμη! Δεν χρειάζεται να προσθέσετε άλλα λουλούδια, αρκεί να δέσετε μερικούς ηλίανθους με ωραίες κίτρινες ή κόκκινες κορδέλες. Μπορείτε να τους δέσετε και με απλό σχοινάκι. Θα κάνει το αποτέλεσμα απλό και κομψό. Οι ηλίανθοι διατηρούνται σε βάζο πάνω από 10 μέρες.

Tip

Αν θέλετε να προσθέσετε και κάποιο άλλο λουλούδι στην ανθοδέσμη σας, ο μωβ λυσσίανθος είναι μια καλή επιλογή.

Χρωματιστές ζέρμπερες

Η ζέρμπερα είναι ένα καλοκαιρινό λουλούδι. Έχει κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ και κίτρινα άνθη. Γιατί λοιπόν να μην φτιάξετε μια πολύχρωμη ανθοδέσμη που θα κλέψει τις εντυπώσεις;

Να ξέρετε ότι…

Φυτά που μπορεί να έχετε σε γλάστρες στην αυλή σας και ταιριάζουν άψογα σε μια καλοκαιρινή ανθοδέσμη είναι η λεβάντα και τα γεράνια. Ακόμα, ένας όμορφος και ιδιαίτερος συνδυασμός είναι τα τριαντάφυλλα μαζί με παχύφυτα. Βέβαια, μπορείτε να φτιάξετε και ένα μπουκέτο μόνο με παχύφυτα!