Εξπρές λικέρ βερίκοκο με κρασί

Σας αρέσουν τα βερίκοκα; Τα λικέρ; Η βότκα; Το κρασί; Είστε ανυπόμονοι; Αν σε όλα η απάντηση είναι ναι, πάμε να φτιάξουμε μαζί τη συνταγή που ακολουθεί!

Θα χρειαστούμε:

30 βερίκοκα
500 ml νερό
50 ml βότκα
1 κανέλα (στικ)
3 l λευκό κρασί
400 gr καστανή ζάχαρη

Πώς γίνεται:

Πλένουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Βάζουμε τα βερίκοκα σε μέτρια φωτιά και μετά τα σουρώνουμε καλά.

Προσθέτουμε τη βότκα και την κανέλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το περιεχόμενο σε γυάλινο δοχείο, το κλείνουμε και αφήνουμε να ζυμωθεί για 6 μέρες σε σκιερό μέρος.

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το κρασί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Πριν βράσει το σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει το προσθέτουμε στο γυάλινο δοχείο.

Ανακατεύουμε καλά, αφαιρούμε την κανέλα και μετά ρίχνουμε το ποτό μας σε μπουκάλια. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγα παγάκια προαιρετικά.

Tip

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βότκα με λευκό κονιάκ.

Η πρότασή μας!

Παίρνουμε ένα ποτήρι σαμπάνιας και βάζουμε λίγο λικέρ. Συμπληρώνουμε με αφρώδες κρασί με άρωμα βερίκοκου για πιο έντονη γεύση. Δοκιμάστε το!