Greek dream: Κάστρα, εξωτικά τοπία και μια παραλία – ανοιχτό μουσείο!

Από την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς στη μαγευτική Ελαφόνησο κι από εκεί στο Ηραίο! Ένα ταξίδι με πολλές εναλλαγές: από εντυπωσιακά πυργόσπιτα και λιθόστρωτα δρομάκια, σε εξωτικά τοπία με τιρκουάζ νερά και αμμόλοφους και μετά… σε παραλία – αρχαιολογικό χώρο!

Στης Μονεμβασιάς τα κάστρα!

Μονεμβασία σημαίνει μόνη έμβασις, δηλαδή μόνη είσοδος! Οι Φράγκοι αποκαλούσαν τη  Μονεμβασιά Μαλβαζία! Η τοποθεσία ήταν ιδανικό καταφύγιο κατά τις επιδρομές των βαρβάρων. Είναι σμιλεμένη πάνω σε βράχο, σαν γλυπτό! Η θάλασσα περικυκλώνει τη βυζαντινή καστροπολιτεία και το τοπίο είναι εκπληκτικό. Αν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το σπίτι όπου έμενε ο Γιάννης Ρίτσος! Ο ποιητής αποκαλούσε τη Μονεμβασιά πέτρινο καράβι! Σε αυτό το σπίτι γεννήθηκε και επιχείρησε να γράψει τους πρώτους στίχους του!

Eξωτική ομορφιά

Ενδιάμεσος σταθμός η Νεάπολη, που αποπνέει ηρεμία και γαλήνη. Είναι νοτιοανατολικότερη ηπειρωτική πόλη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης! Από εκεί η Ελαφόνησος απέχει μια ανάσα με το ferry!

H Ελαφόνησος είναι το μοναδικό νησί της Λακωνίας και έχει έκταση 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οφείλει το όνομά της στο πλούσιο κυνήγι που υπήρχε από την αρχαιότητα. Στην περιοχή ζούσαν πολλά μικρά ελάφια κόκκινου χρώματος. Η δίδυμη παραλία Σίμος είναι η πιο γνωστή στο νησί και μία από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Η εξωτική παραλία με τα υπέροχα νερά και τους αμμόλοφους απέχει 4χλμ. από τη χώρα του νησιού. Η παραλία πήρε το όνομά της από έναν Καλύμνιο ψαρά!

Και μετά; Το κερασάκι σε αυτό το ταξίδι ήταν το Ηραίο, μια παραλία σε αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στην Περαχώρα Λουτρακίου. Αξίζει να ζήσετε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία… να κολυμπάτε με θέα αρχαία ερείπια που φτάνουν κοντά στη θάλασσα!

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα δείτε στο επεισόδιο του Travel Diary που ακολουθεί!