H ώρα της… σπιτικής γρανίτας καρπούζι!

Μας αρέσουν τα γλυκά, μας αρέσει και η δροσιά… γι’ αυτό θα φτιάξουμε σπιτικές γρανίτες μαζί με τα παιδιά!

Άλλωστε, Στις 8 Ιουλίου η γρανίτα… γιορτάζει και εμείς πρέπει να την τιμήσουμε!

Γρανίτα καρπούζι

Θα χρειαστούμε:

  • 5 κούπες καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Πώς γίνεται:

Βάζουμε σε ένα σκεύος να βράσει το νερό και η ζάχαρη. Όταν αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για λίγο (1 λεπτό το πολύ) και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πολτοποιούμε το καρπούζι και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Μετά προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε ξανά όλα μαζί.

Βάζουμε το μίγμα σε θήκες και μετά στην κατάψυξη.

Tip

Μπορείτε να βάλετε μίγμα και σε παγοθήκες για να φτιάξετε παγάκια με γεύση καρπούζι!