Ποια είναι η χώρα με τις περισσότερες λίμνες στον κόσμο;

Ιt’s Canada day και πάμε να δούμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Καναδά!

Ο Καναδάς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της γης με συνολική έκταση περίπου 10 εκ. τ.χλμ. και πληθυσμό 39 εκ. κατοίκους. Εκτείνεται στον Αρκτικό ωκεανό μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Πρωτεύουσα του Καναδά είναι η Οττάβα και είναι χτισμένη στην κοιλάδα του ποταμού Οττάβα.

Η ονομασία της χώρας προέρχεται, κατά πάσα πιθανότητα, από τη λέξη των αυτοχθόνων Ινδιάνων Χιούρον-Ιροκουά «kanata», που σημαίνει «χωριό» ή «καταυλισμός». Όμως υπάρχει και μία άλλη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία το όνομά του προέρχεται από τους Ισπανούς χαρτογράφους που σημείωναν την περιοχή που δεν είχαν εξερευνήσει βόρεια του Κόλπου του Μεξικού με τις λέξεις «acà nada» που σημαίνουν «εδώ τίποτα».

Ως πρώην αποικία της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μέλος της Κοινοπολιτείας των Εθνών και τυπικά κεφαλή της χώρας είναι η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο ειρηνικές, ανεπτυγμένες και πολυπολιτισμικές χώρες στον κόσμο.

Οι Καναδοί υμνούν τη φύση και αυτό φαίνεται και στη σημαία τους! Γνωστή ως Φύλλο Σφενδάμου ή Μονόφυλλη, είναι βασισμένη στο κόκκινο χρώμα με ένα λευκό τετράγωνο στο κέντρο της, στο οποίο δεσπόζει ένα κόκκινο φύλλο σφενδάμου με 11 άκρες.

Οι πρώτοι κάτοικοι του Καναδά προέρχονται από την Ασία και πέρασαν στην Αμερικανική ήπειρο από τον Βερίγγειο πορθμό που χωρίζει την Αλάσκα από την Σιβηρία.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που έφτασαν σε καναδικό έδαφος ήταν θαλασσοπόροι Βίκινγκς, οι οποίοι έφτιαξαν καταυλισμούς περί το 1000 μ.Χ.

Ο Καναδάς έχει περισσότερες λίμνες από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Υπολογίζεται μάλιστα ότι υπάρχουν 31.752 λίμνες που έχουν έκταση μεγαλύτερη από τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το 9% της επιφάνειας της χώρας καλύπτεται από λίμνες. Στο Οντάριο βρίσκονται δύο απ’ τις μεγαλύτερες, η Χιούρον και η Σουπιριόρ.

Το Churchill στη βόρεια Μανιτόμπα είναι η πρωτεύουσα της πολικής αρκούδας. Περίπου 15.500 από τις 25.000 πολικές αρκούδες του κόσμου ζουν στο Churchill, λόγω της πρόσβασης στον παγωμένο κόλπο του Χάντσον, όπου ζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.