Say Yes to … Retro Bikini Vibes!

Σήμερα είναι η Bikini Day και θα την τιμήσουμε με ρετρό διάθεση και στιλ…

Πόσο ωραίο είναι το σήμερα να μπλέκεται με το χθες και αυτό το πάντρεμα να αποτυπώνεται σε ό,τι επιλέγουμε να φορέσουμε! Η μόδα κάνει κύκλους και φέρνει μαζί της νοσταλγία αλλά και ενθουσιασμό. Και φυσικά, είναι πρόκληση η νέα εκδοχή του παλιού και αγαπημένου…

Τα ψηλόμεσα μπικίνι είναι ένα μεγάλο trend και φέρνουν έναν vintage καλοκαιρινό αέρα, ενώ κολακεύουν πολύ τη σιλουέτα.

Aς αντλήσουμε έμπνευση από την Brigitte Bardot, τη Marilyn Monroe και την Ava Gardner…

Ας έρθουμε στο σήμερα και στις Instagrammers και μοντέλα που με τα μαγιό τους “κλέβουν” κάτι από την αίγλη του χολιγουντιανού παρελθόντος…

Leonie Hanne

Sara Ramen

Alessandra Ambrosio

Ήξερες ότι…

Ενώ το μαγιό δύο τεμαχίων ως σχέδιο υπήρχε ήδη από την κλασική αρχαιότητα, το μοντέρνο design του ήρθε στο φως στο Παρίσι στις 5 Ιουλίου 1946. Ο Γάλλος μηχανικός της αυτοκινητοβιομηχανίας Louis Réard εισήγαγε ένα σχέδιο που ονόμασε “μπικίνι”, υιοθετώντας το όνομα από την Ατόλη του Μπικίνι στον Ειρηνικό Ωκεανό, που ήταν το αποικιακό όνομα που έδωσαν οι Γερμανοί στην ατόλη, μεταγλωττισμένο από το όνομα Marshallese για το νησί Πικίνι. Ατόλη είναι κατηγορία κοραλλιογενών νησιών, τα οποία έχουν δακτυλιοειδές σχήμα και βρίσκονται σε τροπικές θάλασσες.

Η αρχαία ρωμαϊκή Villa Romana del Casale (286-305 μ.Χ.) στη Σικελία περιέχει μία από τις πρώτες γνωστές απεικονίσεις ενός μπικίνι.
Ο αρχαιολόγος James Mellaart χαρακτήρισε μπικίνι την παλαιότερη φορεσιά στο Çatalhöyük της Ανατολίας κατά τη χαλκολιθική εποχή (περίπου το 5.600 π.Χ.), όπου απεικονίζεται μία μητέρα θεά με δύο λεοπαρδάλεις οι οποίες φορούν κοστούμι που παραπέμπει σε μπικίνι.