Το μενού έχει μπατζίνα Θεσσαλίας!

Τι ωραίο που είναι να ανακαλύπτουμε συνταγές – γευστικούς θησαυρούς από διάφορα μέρη της χώρας μας…
Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε μπατζίνα; Eίναι πεντανόστιμη παραδοσιακή πίτα Θεσσαλίας με βάση της το κολοκύθι!
Η μπατζίνα είναι μια “γυμνή” πίτα, δηλαδή χωρίς φύλλο. Τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στα φόρτε τους είναι η κατάλληλη εποχή για να τη φτιάξουμε.

 

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. κολοκυθάκια
350 γρ. φέτα τριμμένη
2 αβγά
120ml γάλα
50ml ελαιόλαδο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. βούτυρο
αλάτι

Πώς γίνεται:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να τα στίψουμε καλά.

Κρατάμε 4 κουταλιές τριμμένη φέτα και την υπόλοιπη την ανακατεύουμε με τα τριμμένα κολοκυθάκια, το γάλα, τα αβγά, το γάλα και το μισό βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Πρσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μίγμα μας. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και το βούτυρο.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς και η μπατζίνα μας είναι έτοιμη!

Καλή σας απόλαυση!