Βόλτα στο ειδυλλιακό Λουτράκι!

Στο πλαίσιο του γαστρονομικού φεστιβάλ “Taste of Loutraki” είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, εκτός από εξαιρετικές γεύσεις, την ομορφιά αυτού του τόπου!

Περπατώντας στον παραλιακό δρόμο του Λουτρακίου νιώθεις τον παλμό του και γεμίζεις από συναισθήματα χαράς και ευφορίας. Αυτός ο τόπος έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια, σε καλεί να τον επισκεφθείς ξανά και ξανά!

Ας ξεκινήσουμε!

Ο διάπλους της διώρυγας της Κορίνθου είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Όσο ο ήλιος πλησιάζει προς τη δύση του, είναι η ιδανική ώρα για να τη ζήσετε!

 

Ήξερες ότι…

Η διώρυγα της Κορίνθου ήταν μια μεγάλη κατασκευαστική πρόκληση που διήρκεσε 2.300 χρόνια!

Ο πρώτος που σκέφτηκε τη διάνοιξη του Ισθμού ήταν ο τύραννος Περίανδρος. Πολλοί βέβαια είχαν ανάλογα σχέδια, ανάμεσά τους ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Καλιγούλας. Ο Νέρωνας και ο Ηρώδης αποπειράθηκαν να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους, αλλά και πάλι δεν προχώρησαν…

Το μεγαλεπίβολο έργο εγκαινιάστηκε το 1893, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Σωτήριος Σωτηρόπουλος. Η διώρυγα της Κορίνθου είναι ένας διεθνής κόμβος θαλάσσιων συγκοινωνιών. Το μήκος της είναι 6,4 χλμ. και το βάθος της είναι περίπου 8 μέτρα.

Στον δρόμο για τη λίμνη…

Η λίμνη Βουλιαγμένη ή λίμνη Ηραίου έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως ένας τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Είναι ουσιαστικά μια λιμνοθάλασσα που τα νερά της ανανεώνονται κάθε έξι ώρες με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης. Η παραλία είναι αμμώδης και το βάθος της δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα. Πολύ κοντά βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού που είχε αφιερωθεί στη θεά Ήρα.

Δείτε το οδοιπορικό του Travel Diary!