Καρύδια, τα “θαυματουργά”

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα όσοι καταναλώνουν συστηματικά καρύδια από νεαρή ηλικία κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιακές παθήσεις καθώς μεγαλώνουν. «Όσοι τρώνε καρύδια φαίνεται να έχουν έναν μοναδικό σωματικό φαινότυπο που φέρει μαζί του και άλλες θετικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως η καλύτερη ποιότητα διατροφής, ειδικά όταν αρχίζει από την νεαρή ηλικία και διαρκεί έως τη μέση, όταν και αυξάνεται ο κίνδυνος χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις, η παχυσαρκία και ο διαβήτης» εξηγεί η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και επικεφαλής ερευνητής σε αυτή τη νέα μελέτη, Λιν Στέφεν.