Ποια θα είναι η πρώτη ψηφιοποιημένη χώρα στο metaverse;

Το Τουβαλού είναι μία νησιωτική χώρα που σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών θα έχει βουλιάξει στον Ειρηνικό μέχρι τα τέλη του αιώνα!

Γι’ αυτό τον λόγο το Τουβαλού σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ψηφιακό αντίγραφό του. Έτσι θα καταφέρει να διαφυλάξει την ιστορία, την ταυτότητα και την εθνική του κυριαρχία.

 

Το Τουβαλού θα γίνει έτσι η πρώτη ψηφιοποιημένη χώρα στο metaverse, όπως δήλωσε στη σύνοδο για το κλίμα COP27 ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σάιμον Κόφε. Αποτελείται από μια ομάδα εννέα νησιών με πληθυσμό 12.000 ανθρώπων, είναι κράτος του κεντρικού Ειρηνικού και βρίσκεται 1.050 χλμ. βορείως των Νησιών Φίτζι.

Έως και το 40% της επαρχίας όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα (Funafuti) είναι κάτω από στάθμη του Ειρηνικού τις ώρες της πλημμυρίδας. Μέχρι τα τέλη του αιώνα, και τα εννέα νησιά πιθανότατα δεν θα υπάρχουν…

Το πρόγραμμα ψηφιοποίησης θεωρείται η μόνη λύση προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το Τουβαλού ως κράτος ακόμα κι αν εξαφανιστεί από τον χάρτη! Βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει ότι το Τουβαλού και τα θαλάσσια σύνορά του θα συνεχίσουν να αναγνωρίζονται ακόμα κι αν η χώρα βυθιστεί.