Σήμερα δημιουργούμε με βάση το βούτυρο! Πάμε να φτιάξουμε καραμέλες βουτύρου και Brownies με καραμέλα βουτύρου!
Καραμέλες Bουτύρου
Βουτυρένιες, μεταξένιες, πανεύκολες και σε όποιο σχήμα θέλουμε! Μακρόστενες, τετράγωνες, μικρές ή μεγάλες…
Θα χρειαστούμε:
125 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
100 γρ. λευκή ζάχαρη
90 γρ. μαύρη ζάχαρη
90 γρ. μέλι
3 κ.σ. νερό
120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι
Πώς γίνεται:
Σε μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, το βούτυρο, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 ½ λεπτά (στα 800 W).
Βγάζουμε από τον φούρνο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το μέλι, το αλάτι, καλύπτουμε με μεμβράνη και ξαναβάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 3 ½ λεπτά (στα 800 W).
Βγάζουμε από τον φούρνο, προσεχτικά γιατί καίει πολύ, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα χειρός.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα τετράγωνο ταψί περίπου 18-20 εκ. και βουτυρώνουμε ελαφρά. Ρίχνουμε όλο το μίγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες για να κρυώσει και να σφίξει.
Αφού κρυώσει κόβουμε σε κομματάκια 2 εκατοστών. Διατηρούνται στο ψυγείο τυλιγμένες σε λαδόκολλα.
TIP
Επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός σε ισχύ, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσουμε τον χρόνο ψησίματος, προσέχοντας το χρώμα του μίγματος: θέλουμε ένα χρώμα καραμελένιο και όχι σκούρο καφέ γιατί μετά θα γίνουν πάρα πολύ σκληρές οι καραμέλες.