Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε πιο ελαφριά γεύματα χωρίς όμως να θυσιάζουμε την απόλαυση! Σήμερα είναι η International Falafel Day και σας έχουμε μια πρόταση που θα αρέσει πολύ σε εσάς και την παρέα σας!
Πάμε να φτιάξουμε εύκολα και νόστιμα φαλάφελ!
Θα χρειαστούμε:
1 κούπα ρεβίθια (που έχουν μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ)
1 φλ. μαϊντανό
1 φλ. κόλιανδρο
2 -3 σκελίδες σκόρδο
8 κ.γ. αλεύρι
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
λάδι (για το τηγάνι)
Πώς γίνεται:
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας λίγο αλεύρι. Πολτοποιούμε τα υλικά μας για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πλάθουμε μικρά φαλάφελ και τα τοποθετούμε σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μετά τοποθετούμε τα φαλάφελ μέχρι αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές!
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και έτοιμα!
Tip
Φτιάξτε σουβλάκια με φαλάφελ και πίτες ολικής άλεσης ή αραβικές, προσθέτοντας ντοματίνια, chips πατάτας με πάπρικα και ό,τι άλλο σας αρέσει. Το ντιπ γιαουρτιού ταιριάζει πολύ!