Εξερευνούμε τη Μάλτα και τα νησάκια της!

Αν ήταν συναίσθημα… θα ήταν χαρά! Η Μάλτα, το μικρότερο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – σε έκταση και σε πληθυσμό – θα σε κάνει να χαμογελάς από την πρώτη στιγμή που θα συναντηθείτε, χάρη στο φως και την ενέργειά της!

Αυτή η μικρή χώρα έχει πολλά να προσφέρει στον ταξιδιώτη: εικόνες και εμπειρίες που θα του μείνουν αξέχαστες. Από τη Βαλέτα και τη Μντίνα που θα τον ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, μέχρι το πανέμορφο και καλοδιατηρημένο χωριό του Ποπάυ και τα λιλιπούτεια νησάκια της με τα κρυστάλλινα νερά τους… όλα έχουν να σου διηγηθούν από μια ωραία ιστορία και να σου χαρίσουν έμπνευση για να φτιάξεις τις δικές σου!

Γνωρίζοντας τη Μάλτα
– Το όνομά της προήλθε από τη λέξη “malet” που σημαίνει καταφύγιο. Οι αρχαίοι Έλληνες την αποκαλούσαν Μελίτα που προέρχεται από το μέλι!

– Από τη Μάλτα πέρασαν Καρχηδόνιοι, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Βάνδαλοι, Άραβες, Νορμανδοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Ιωαννίτες Ιππότες και Άγγλοι. Έτσι, αποτελεί ένα υπέροχο ψηφιδωτό πολιτισμών.
– Έγινε ανεξάρτητη το 1964 και μέχρι τότε ήταν υπό την κυριαρχία της Βρετανίας.
– Έχει ηλιοφάνεια 3.000 ώρες τον χρόνο, περισσότερες από την Ελλάδα.
– Η πρωτεύουσα της Μάλτας είναι η Βαλέτα και αποτελεί μία από τις πιο πυκνοδομημένες ιστορικές περιοχές στον κόσμο, σύμφωνα με την Unesco.

– Η Μντίνα είναι η μεσαιωνική παλιά πρωτεύουσα όπου κυκλοφορούν μόνο τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων της.
– Το χωριό του Ποπάυ, γνωστό και ως Sweethaven Village, δημιουργήθηκε το 1979 για την ταινία Popeye με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Ουίλιαμς. Σήμερα είναι κορυφαίο αξιοθέατο και θεματικό πάρκο.
– Το Γκόζο είναι το “sister island” της Μάλτας. Εκεί βρίσκεται η Σιταντέλα που προσφέρει θέα σε όλο το νησί.
– Το νησάκι Κομίνο είναι σχεδόν ακατοίκητο και το ελληνικό του όνομα είναι Ηφαιστεία. Φημίζεται για το Blue Lagoon!

Αφού πήρατε μια μικρή γεύση από τη Μάλτα, ήρθε η ώρα να βουτήξετε στα βαθιά.

Ακολουθούν τα δύο επεισόδια του Travel Diary στη Μάλτα. Απολαύστε τα!