Όλα τα πολύτιμα στη ζωή έχουν ένα τίμημα

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Δευτερούλα σήμερα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με μία ιστορία:

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια μικρή πόλη ζούσαν δύο φίλοι, η Αλίνα και ο Άρης. Ήταν γνωστοί σε όλη την πόλη για την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία τους. Συχνά βοηθούσαν τους γείτονες και τους φίλους τους χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα.

Ένα ηλιόλουστο πρωί, καθώς η Αλίνα και ο Άρης περπατούσαν στην πόλη, παρατήρησαν μια αφίσα που διαφήμιζε μια μαγική ευχή. Σύμφωνα με την αφίσα όποιος έκανε μια ευχή στο πηγάδι θα εκπλήρωνε τις βαθύτερες επιθυμίες του δωρεάν. Ενθουσιάστηκαν και αποφάσισαν να το δοκιμάσουν.

Καθώς πλησίασαν το πηγάδι των ευχών, η Αλίνα είπε: «Εύχομαι έναν όμορφο κήπο γεμάτο με τα πιο πολύχρωμα λουλούδια». Έκλεισε τα μάτια της, έκανε την ευχή της και πέταξε ένα νόμισμα στο πηγάδι.

Ο Άρης ακολούθησε λέγοντας: «Εύχομαι ένα σεντούκι γεμάτο χρυσά νομίσματα για να βοηθήσω τους φτωχούς της πόλης μας». Έκλεισε κι αυτός τα μάτια, έκανε την ευχή του και πέταξε ένα νόμισμα στο πηγάδι.

Προς έκπληξή τους, την επόμενη κιόλας μέρα, η μπροστινή αυλή της Αλίνας ήταν καλυμμένη με άνθη από όλα τα λουλούδια. Ήταν πανευτυχής και περνούσε ώρες θαυμάζοντας την ομορφιά του κήπου της. Ο Άρης, ​​από την άλλη, βρήκε ένα σεντούκι με χρυσά νομίσματα να περιμένει έξω από το σπίτι του. Αμέσως σκέφτηκε πως θα μπορούσε τώρα να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη.

Οι μέρες έγιναν εβδομάδες και ο κήπος της Aλίνας συνέχισε να ανθίζει, ενώ το χρυσό σεντούκι του Άρη παρέμενε ανέγγιχτο. Στη συνέχεια, όμως, συνέβη κάτι απροσδόκητο. Η Αλίνα συνειδητοποίησε ότι η διατήρηση του όμορφου κήπου της απαιτούσε πολύ χρόνο και προσπάθεια. Έπρεπε να ποτίζει τα φυτά καθημερινά, να τα προστατεύει από τα παράσιτα και να τα φροντίζει… Ο Άρης, ​​από την άλλη, άρχισε να χρησιμοποιεί τα χρυσά του νομίσματα για να βοηθήσει τους άπορους της πόλης. Οι πράξεις καλοσύνης του έφεραν χαμόγελα σε πολλά πρόσωπα.

Μια μέρα, η Aλίνα πλησίασε τον Άρη και είπε, “Νόμιζα ότι το να έχω έναν όμορφο κήπο ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το διατηρήσω. Μακάρι να το είχα σκεφτεί καλύτερα.” Ο Άρης έγνεψε καταφατικά και απάντησε, “Αυτό είναι το νόημα, Αλίνα. Τίποτα δεν έρχεται πραγματικά δωρεάν. Αν και η επιθυμία μου φαινόταν σαν δώρο, ήρθε με την ευθύνη να βοηθήσω τους άλλους.” Η Αλίνα συνειδητοποίησε τη σοφία στα λόγια του Άρη και αποφάσισε να μοιραστεί την ομορφιά του κήπου της προσκαλώντας κατοίκους της πόλης να τον απολαύσουν και συνεργάστηκε με τον Άρη στις φιλανθρωπικές του δράσεις. Έτσι και οι δύο μαζί θέλησαν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, αφού πρώτα συνειδητοποίησαν ότι όλα τα πολύτιμα πράγματα στη ζωή έχουν ένα τίμημα…

Tip of the Day: Ό,τι μας προσφέρεται, για να το διατηρήσουμε πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια. Και ναι, όλα τελικά έχουν ένα τίμημα. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για εμάς και για όσους θέλουμε να επηρεάσουμε θετικά και να συμβάλλουμε στο να γίνει η ζωή τους καλύτερη.