Πρόσεχε τι εύχεσαι

Καλημέρα SayYesser!!!

Χθες το πρωί πήγα σινεμά. Ναι, καλά διάβασες το πρωί -και συγκεκριμένα η προβολή ξεκινούσε στις 10 ακριβώς. Πήγα στο cinema Ideal σε δημοσιογραφικό κάλεσμα των Εκδόσεων Μίνωας για τη νέα ταινία της Disney “Ευχή”.
Θέλω να σου πω πως ενθουσιάστηκα και ίσως είναι η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων που έχω δει φέτος!

Με λίγα λόγια, πρωταγωνίστρια είναι η Άσα, μια έξυπνη ιδεαλίστρια, που κάνει μια ευχή τόσο δυνατή που την ακούει μια κοσμική δύναμη, μια μικρή μπάλα απεριόριστης ενέργειας που ονομάζεται Σταρ. Μαζί, η Άσα και το Σταρ αντιμετωπίζουν έναν τρομερό εχθρό, τον αρχηγό των Ρόζας, τον βασιλιά Μανίφικο, για να σώσουν την κοινότητά της και να αποδείξουν ότι όταν η θέληση ενός θαρραλέου ανθρώπου συνδεθεί με τη μαγεία των αστεριών, μπορεί να συμβούν θαυμαστά πράγματα.

Κάπου μέσα στην ταινία λοιπόν λέει “πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να πραγματοποιηθεί” και δεν μπορώ να θυμηθώ πού ακριβώς είχα διαβάσει -το μόνο που ξέρω είναι ότι είχε να κάνει με τη βουδιστική θρησκεία και την πεποίθηση, ότι αν επιθυμείς κάτι και το ευχηθείς μέσα από την καρδιά σου, εκείνη τη στιγμή, η επιθυμία σου εκπληρώνεται κάπου στο σύμπαν και έχει αρχίσει ήδη το ταξίδι προς εσένα.

Το συμπέρασμα είναι απλό, να προσέχεις τι εύχεσαι γιατί μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Οι επιθυμίες μας λοιπόν πρέπει να είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Θα μου πεις, θα κάνω μία ευχή ή θα φτιάξω ολόκληρη λίστα και σου απαντάω, σου είπε κανένας ότι έχουμε κόφτη στις επιθυμίες και στο τι λαχταράει η καρδιά μας; Όχι είναι η απάντηση! Είμαστε ελεύθεροι να ευχόμαστε και να προσευχόμαστε για ό,τι θέλουμε! Όμως προσοχή, γιατί άντε και η ευχή σου είναι να αποκτήσεις ένα ακριβό αυτοκίνητο, αν δεν είσαι υγιής, αν δεν έχεις ανθρώπους γύρω σου να μοιραστείτε τη χαρά σου, αν δεν έχεις ένα ζεστό κρεβάτι να σε περιμένει τι να το κάνεις το ακριβό αυτοκίνητο; Άρα το πλαίσιο όταν η επιθυμία γίνεται πραγματικότητα, είναι πιο σημαντικό από την ίδια την επιθυμία.

Ναι, μπορούμε να έχουμε ό,τι θέλουμε με λίγη ή πολλή προσπάθεια, κάποια στιγμή ίσως τα καταφέρουμε να αποκτήσουμε αυτό που λαχταράμε, όμως στο τέλος της ημέρας τι αναζητούμε όλοι; Εγώ νομίζω το τρίπτυχο ευτυχία, υγεία, ασφάλεια είναι πάνω πάνω στη λίστα μου και μόνο μετά από αυτό, μπορώ να εκτιμήσω πλήρως τα υπόλοιπα που μου δίνει το σύμπαν. Τα πράγματα είναι απλά: θέλουμε να είμαστε υγιείς, να έχουμε ανθρώπους που μας αγαπούν στη ζωή μας, να έχουμε ένα σπίτι και ένα κρεβάτι που μπορούμε να ξεκουραζόμαστε το βράδυ… και η ζωή δεν πρέπει να είναι πιο περίπλοκη από αυτό!

Tip of the Day: Αν σε κάτι συμφωνούμε όλοι είναι πως κανένας από εμάς δεν θα πάρει τίποτα μαζί του στη μετά θάνατον ζωή. Είμαι σίγουρη ότι ούτε οι Αιγύπτιοι, με το περίπλοκο τελετουργικό ταφής τους, δεν πήραν ποτέ μαζί τους ούτε μια γλάστρα, ύφασμα ή κόσμημα αφού αποδήμησαν εις Κύριον (σε όποιον Κύριο πιστεύει ο καθένας). Τούτου λεχθέντος το συμπέρασμα είναι αυτό: ποτέ μην επιθυμείς πράγματα που δεν είναι η πρώτη σου προτεραιότητα. Εάν πραγματικά πρέπει να επιθυμείς κάτι και δεν είσαι σίγουρος γι’ αυτό, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις δύο ερωτήσεις: Το θέλω αυτό; Το χρειάζομαι πραγματικά αυτό; Μόνο αφού απαντήσεις με ειλικρίνεια στον εαυτό σου τόλμα να κάνεις ευχή!
Εν τω μεταξύ συνέχισε να δουλεύεις πάνω στις επιθυμίες σου, όπως θα κάνω και εγώ… γιατί δηλώνω υλίστρια με κατοχικό σύνδρομο κιόλας και ίσως κάποια στιγμή τα καταφέρουμε να αποκτήσουμε τα υλικά αγαθά που ελπίζουμε να κάνουμε δικά μας.
Ε ψιτ, αφού πρώτα έχουμε “σπαταλήσει” μερικές ευχές για αγάπη, υγεία και ευτυχία…