Το Εθνικό Θέατρο της Κίνας στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Και επειδή σε αυτή τη στήλη δεν ταξιδεύω μόνο εγώ πολύ αλλά και αρκετοί από εσάς, θέλω να σας ενημερώσω πως όσοι βρεθούν σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα μπορούν να παρακολουθήσουν το happening «Η Άφιξη του Monkey King», ένα πολιτιστικό διαδραστικό δρώμενο, που θα είναι η έκπληξη της ημέρας, για τους επιβάτες κι επισκέπτες του αεροδρομίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΔΑΑ με το Εθνικό Θέατρο της Κίνας.

Μια ομάδα 15 καλλιτεχνών με εντυπωσιακά κοστούμια, θα ζωντανέψουν σκηνές από τον κινεζικό μύθο «Ταξίδι στη Δύση», με πρωταγωνιστή τον «Monkey King», Sun Wukong.
Μέσα από ένα εντυπωσιακό σκηνικό από 15 καθρέφτες, οι επιβάτες και οι επισκέπτες θα
συναντήσουν τον «Σωκράτη» και τον «Κομφούκιο» να φιλοσοφούν ανταλλάσσοντας απόψεις για την προέλευση του σύμπαντος, θα απολαύσουν συναρπαστικές κινήσεις πολεμικών τεχνών από τον «Sun Wukong» και τη «Μουλάν» και θα δουν το «πράσινο φίδι» να λικνίζεται στον ρυθμό του φλάουτου του μεγάλου δασκάλου «Fa Hai» και της γλυκιάς φωνής της τραγουδίστριας «Yang Guifei».

Πρόκειται για μια πρώτη γνωριμία με το Εθνικό Θέατρο της Κίνας, με αφορμή τη συμμετοχή του στην επίσημη έναρξη ενός μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος, του ετήσιου φεστιβάλ θεάτρου Sino-Hellenic International Theatre Festival 2023-2024 που ξεκινά τις θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις του στις 2 Δεκεμβρίου στο Christmas Theatre.

Tip of the Day: Για σήμερα μόνο λοιπόν, οι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες υποδέχονται την πρώτη από μια σειρά εμπειριών από τον πλούτο της κινεζικής πολιτιστικής κληρονομιάς, στο αεροδρόμιο – πρώτο σταθμό του Εθνικού Θεάτρου της Κίνας, στο ταξίδι του από την Ανατολή στην Αθήνα.
Επίπεδο Αναχωρήσεων, Είσοδος 3, Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης
Διάρκεια προγράμματος: 12:00-13:30
Τα λέμε εκεί!