Καμία δεν περισσεύει, μίλα

Καλημέρα SayYesser!!!

Παρασκευούλα σήμερα και ενώ εγώ θα έπρεπε να σε αποχαιρετήσω με χαλαρή διάθεση, για άλλη μια φορά σου λέω πως η επικαιρότητα με ξεπερνάει.

– 5 Δεκεμβρίου, Σαλαμίνα. 71χρονος εκτέλεσε εν ψυχρώ τη 43χρονη σύντροφό του με κυνηγετική καραμπίνα, στο σπίτι των γονιών της όπου είχε βρει καταφύγιο μετά από άγριο ξυλοδαρμό και στη συνέχεια πήγε για καφέ. Η άτυχη γυναίκα δυστυχώς ενώ τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία πριν λίγες μέρες, οι αστυνομικοί δεν θεώρησαν πως ήταν σημαντική η υπόθεση και έτσι την προέτρεψαν να απομακρυνθεί από εκείνον και να κατεβάσει την εφαρμογή “panic button” για να νιώθει πιο ασφαλής. Τραγική ειρωνεία; Η άτυχη γυναίκα τα έκανε και τα δύο, όμως ήταν τόσο ακαριαίο αυτό που της συνέβη που ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει καμία εφαρμογή…

– 12 Σεπτεμβρίου, Καλαμαριά. 38χρονος περίμενε τη 42χρονη πρώην σύζυγό του έξω από το σπίτι και την εκτέλεσε επίσης με κυνηγετική καραμπίνα και έπειτα αυτοκτόνησε. Η γυναίκα μόλις είχε αφήσει τα δύο παιδιά τους στο σχολείο.

– 21 Ιουλίου, Χαλκίδα. 88χρονος αφαίρεσε τη ζωή της 84χρονης συζύγου του και πάλι με καραμπίνα. Ο άντρας, που πάσχει από άνοια, είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πως δεν περνούσε πια καλά μαζί της και γι’ αυτό τη σκότωσε.

– 11 Ιουνίου, Κως. 32χρονος έπνιξε τη φίλη του. Η γυμνή σωρός της βρέθηκε σε τραγική κατάσταση αρκετές μέρες μετά.

– 22 Μαΐου, Χαλκιδική. 36χρονος σκότωσε και πάλι με καραμπίνα την 39χρονη σύζυγό του μπροστά στα μάτια του 8χρονου γιου τους και ύστερα αυτοκτόνησε.

– 4 Απριλίου, Χαλκηδόνα Θεσ/νίκης. 34χρονος πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε την 71χρονη μητέρα του, γιατί δεν άντεχε να τη βλέπει έτσι…

– 22 Ιανουαρίου, Νίκαια. 50χρονος έπνιξε την 54χρονη σύζυγό του με τα ίδια του τα χέρια. Η γειτονιά φυσικά δεν έπεσε από τα σύννεφα αφού συνήθιζε να τη χτυπάει, συχνά και πολύ.

Tip of the Day: Δεν χρειάζεται κανείς να είναι απαισιόδοξος, πεσιμιστής ή Κασσάνδρα για να καταλάβει πως κάτι πάει πολύ μα πάρα πολύ λάθος στην κοινωνία μας. Το 2022 είχαμε 22 γυναικοκτονίες, το 2021 ήταν 31, το 2020 ήταν 19. Το 2023 -προς το παρόν, και ενώ ο τραγικός απολογισμός είναι στα χαμηλότερα επίπεδα και μπράβο μας καθώς αυτό σημαίνει πως κάτι πάει να αλλάξει, εγώ θα σε προσγειώσω ξανά και θα σου πω πως το νούμερο είναι καθαρά τυχαίο αφού από την 1 Ιανουαρίου 2023 έως τα τέλη Οκτωβρίου έχουν καταγγελθεί πάνω από 8.400 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που αφορούν κακοποίηση γυναικών.

Επειδή καμία δεν περισσεύει, μίλα. Όχι μόνο εσύ που είσαι το θύμα αλλά και εσύ και εγώ που είμαστε μάρτυρες σε κακοποιητικές συμπεριφορές. Μίλα, γιατί το κακό δεν αργεί να γίνει και τότε, αν γνωρίζουμε και το αποσιωπούμε, είμαστε απλά συνένοχοι…