Το μενού των Χριστουγέννων έχει γεύση από ΜΑΚΒΕΛ!

Τι πιο ωραίο από το να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας γεύσεις την πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου! 

Σας προτείνουμε συνταγές για να φτιάξετε το πιο νόστιμο και απολαυστικό μενού των Χριστουγέννων, με απλά υλικά και πολλή αγάπη!
Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μαζί μας τα πιο μαγικά πιάτα;

Για τις συνταγές που σας προτείνουμε χρησιμοποιήσαμε Πένες ΜΑΚΒΕΛ, Ολικής Άλεσης με Βρώμη και Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αγαπημένο σας ζυμαρικό από τη μεγάλη ποικιλία της ΜΑΚΒΕΛ!

Η σούπα των γιορτών μας!
Χειμωνιάτικη σούπα με Πένες Ολικής Άλεσης ΜΑΚΒΕΛ και λαχανικά

Θα χρειαστούμε:

▶ 150 γρ. Πένες ΜΑΚΒΕΛ, Ολικής Άλεσης με Βρώμη
▶ 3 κ.γ. Ελαιόλαδο
▶ 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▶ 3 Καρότα ψιλοκομμένα
▶ 3 κλωναράκια Σέλινο ψιλοκομμένο
▶ 400 γρ. Γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
▶ 400 γρ. Καλαμπόκι
▶ 1 λίτρο Ζωμό λαχανικών
▶ Αλάτι και πιπέρι

Πώς γίνεται:
– Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το καλαμπόκι και τον ζωμό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε πιο δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά και αφού πάρει το μίγμα μας μια βράση, σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά ακόμα.
– Μετά ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να μαγειρευτούν μαζί με το μίγμα λαχανικών.
Έτοιμη η σούπα μας!

Tip
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι στο μίγμα σας όταν μαγειρεύετε και στο τέλος λίγο πιπέρι καγιέν σε συνδυασμό με τσίλι, αν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις. 

Η συνταγή της απόλαυσης!
Σπαγγέτι ΜΑΚΒΕΛ Νο6 με Μοσχαράκι κοκκινιστό

Θα χρειαστούμε:
▶ 500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 ΜΑΚΒΕΛ
▶ 1 κιλό Μοσχάρι (για κατσαρόλα)
▶ 80 ml Ελαιόλαδο
▶ 180 γρ. Κρεμμύδι (λευκό)
▶ 15 γρ. Ντοματοπολτό
▶ 300 γρ. Ντομάτα (κονκασέ)
▶ 110 ml Κόκκινο Κρασί
▶ 2 – 3 φύλλα Δάφνης
▶ 1 ξυλάκι Κανέλας
▶ 2 – 3 κόκκους Μπαχάρι
▶ 2 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένες)
▶ 100 γρ. Γραβιέρα
▶ Αλάτι και πιπέρι
▶ Λίγη Ζάχαρη
▶ Λίγο αλεύρι

Πώς γίνεται:
– Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 2 – 3 στη μερίδα, αλατοπιπερώνουμε, πουδράρουμε ελαφρώς με αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα να μαραθούν, κατόπιν προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τον τσιγαρίζουμε ελαφρώς, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα (κονκασέ), τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε υγρά (χλιαρό νερό ή ζωμό) να σκεπάζει καλά το κρέας. Δίνουμε μια δυνατή βράση, ξαφρίζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 – 1μιση ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
– Πριν μαλακώσει το κρέας μας και είναι σχεδόν έτοιμο, βράζουμε σε αλατόνερο τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφαιρούμε τη δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα. Σερβίρουμε το κοκκινιστό με τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη γραβιέρα.