Ηappy New Year! Η ΜΑΚΒΕΛ μας κάνει το τραπέζι!

Το 2024 βρίσκεται πλέον λίγα βήματα μακριά!
Ας μας βρει χαρούμενους να απολαμβάνουμε μαζί με τους αγαπημένους μας γεύσεις που μας ταξιδεύουν και μας γεμίζουν αισιοδοξία… Με την υπογραφή της ΜΑΚΒΕΛ φυσικά!


Για τις συνταγές που σας προτείνουμε χρησιμοποιήσαμε Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ και Πένες Ριγέ ΜΑΚΒΕΛ με 5 Δημητριακά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αγαπημένο σας ζυμαρικό από τη μεγάλη ποικιλία της ΜΑΚΒΕΛ!

Για αρχή…
Κριθαράκι με Σπανάκι και Μπέικον

Θα χρειαστούμε:
▶ 500 γρ. Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ
▶ 300 γρ. Σπανάκι
▶ 200 γρ. Μπέικον
▶ 250 γρ. Κρέμα γάλακτος
▶ 100 γρ. Παρμεζάνα
▶ 100 γρ. Καρύδια
▶ 1 σκελίδα Σκόρδο
▶ Αλάτι, πιπέρι
▶ Ελαιόλαδο

Πώς γίνεται:
– Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα καρύδια για 1 λεπτό. Τα αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μπέικον. Προσθέτουμε το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
– Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, ετοιμάζουμε το κριθαράκι, από το οποίο θα κρατήσουμε ένα ποτήρι νερό για να ρίξουμε αργότερα στη σάλτσα μας.
– Προσθέτουμε στο τηγάνι την παρμεζάνα, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό από το κριθαράκι που είχαμε κρατήσει και ανακατεύουμε τη σάλτσα ξανά.
– Σερβίρουμε προσθέτοντας τα καβουρντισμένα καρύδια.


Για τη συνέχεια…
Πένες Φούρνου με Kοτόπουλο & Πιπεριές

Θα χρειαστούμε:
▶ 200 γρ. Πένες Ριγέ ΜΑΚΒΕΛ με 5 Δημητριακά
▶ 30 γρ. Ελαιόλαδο
▶ 50 γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▶ 10 γρ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
▶ 500 γρ. Φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες
▶ 30 γρ. Πελτέ ντομάτας
▶ 200 γρ. Φρέσκια ντομάτα σε κύβους
▶ 100 γρ. Πιπεριές
▶ Φρέσκια Ρίγανη
▶ 120 γρ. Μίγμα τριμμένων τυριών
▶ Αλάτι & πιπέρι

Πώς γίνεται:
– Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 – 12 λεπτά. Ταυτόχρονα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το φιλέτο κοτόπουλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
– Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την φρέσκια ντομάτα και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και τα βρασμένα ζυμαρικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 – 4 λεπτά.
– Τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε το μίγμα τριμμένων τυριών. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 °C για 10 λεπτά.

Tips
• Aντί για κοτόπουλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομματάκια γαλοπούλας.

• Μπορείτε να ακολουθήσετε τη συνταγή μας για πένες φούρνου, χωρίς να προσθέσετε κοτόπουλο, ώστε να συνοδεύσει τέλεια τη γαλοπούλα σας και να δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση στο πιάτο σας!
• Επιλέξτε πολύχρωμες πιπεριές για να αναβαθμίσετε το πιάτο σας οπτικά και γευστικά.